mszp.hu | Belföld | közalkalmazottak terézv
2016. március 14. 10:10

Terézvárosi képviselőjelölt és a népszavazási terelés

Terézvárosi képviselőjelölt és a népszavazási terelés
A héten kiderült, hogy az ügyészség nyomozása szerint a 2014-es önkormányzati választáson Terézvárosban olyan jelöltajánló ívek készültek, amelyeket a jelölők nem akartak aláírni. Ez alapján megalapozottnak tűnik a választási csalás gyanúja, ami megkérdőjelezi a terézvárosi választás tisztaságát.

Az akkor még létező Szociáldemokraták VI. kerületi szervezete olyan ajánlóívekkel állíthatta ki önkormányzati jelöltjeit, amelyeket valósan nem írt alá senki. Sőt, az azokon szereplő adatokat olyan emberek írták alá, akik a Fidesz jelöltjét támogatják.

Mai szemmel különösen érdekes, hogy 2015. június 30-án a Nemzeti Választási Bizottság befogadott egy népszavazási kezdeményezést a vasárnapi zárva tartásról. A kezdeményezést később az NVB elutasította, de ez is alkalmas volt arra, hogy az MSZP ne tudja beadni saját népszavazási kérdését.

A 2015. június 30-ai terelő kérdést ugyanaz a Wodicska Zoltán adta be, aki háromnegyed évvel korábban Terézváros 1. számú választókerületében épp a Szociáldemokraták jelöltjeként indult. Összesen 6 szavazatot kapott, ami nagyjából ötöde az adott választókerületben jelöltté váláshoz szükséges ajánlásnak.

Érdekes, hogy a magát szociáldemokratának beállító Wodicska mindkét alkalommal a Fidesz érdekeit szolgálta ki jogilag megkérdőjelezhető eszközökkel.

Az ilyen ügyek feltárásáért és a normális népszavazásért is ott leszünk március 15-én 13:30-kor a Nemzeti Választási Iroda épülete előtt, az Alkotmány u. 3-ban!

Kunhalmi Ágnes,
az MSZP budapesti elnöke

Hatvani Csaba,
VI. kerületi önkormányzati képviselő, kerületi elnök

Kapcsolódó párttagok