mszp.hu | Belföld | Klik oktatás Miskolc
2014. március 21. 13:23

Térítsék meg a pedagógusok kárát!

Az MSZP miskolci önkormányzati frakciója követeli az azonnali, részletes és mindenre kiterjedő vizsgálatot az egyes miskolci iskolákban történt szerződéshamisítások ügyében, a pedagógusok kárát pedig térítsék meg!

AZ MSZP képviselői az elmúlt években többször felhívták a figyelmet arra, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) megalakítása milyen súlyos problémákat okoz az oktatásban. A Hoffman Rózsa államtitkár nevéhez fűződő intézményt ugyanis megalakulásától kezdve botrányok kísérik. Mindannyian emlékszünk rá, hogy az iskolák államosítása miatt létrehozott szervezet elvette a pedagógusok béren kívüli juttatásait, szájkosarat tett az intézmények vezetőire, működésképtelenné tette az oktatást. Ezt mag Szabó Balázs miniszteri biztos is elismerte, aki a KLIK tevékenységét vizsgáló jelentésében azt írta: a szervezet működését hibás gazdasági döntések, valótlanságok állítása, rossz vezetési stílus és a jobbító javaslatok figyelmen kívül hagyása jellemezte. Miskolcon is komoly vihart kavart az új igazgatók kinevezésének gyakorlata, miszerint fütyült a KLIK az intézményvezetői pályázatokkal kapcsolatos véleményekre. Ezek alapján nem volt véletlen az sem, hogy a Mariscsák István, a Miskolci Tankerület igazgatója 2013 áprilisában – pár hónappal kinevezése után – lemondott posztjáról.

Ma pedig újabb botrány miatt került Miskolc a címlapokra. A Blikk pénteki számában azt írta, hogy több tanár is kisebb fizetést kap Miskolcon, mert valaki kicserélte a szerződésük előlapját, amelyen a bérük is szerepelt. Mindez 2014-ben, Magyarországon!

Az MSZP miskolci önkormányzati frakciója követeli az azonnali, részletes és mindenre kiterjedő vizsgálatot. Követeljük, hogy az érintett pedagógusok kárát térítsék meg! Követeljük, hogy hozzák nyilvánosságra a vizsgálat eredményeit! Követeljük, hogy a felelősök azonnal mondjanak le!

az MSZP miskolci önkormányzati frakciója