mszp.hu | Belföld
2021. március 20. 20:43

Tervrajzok helyett valódi támogatásra van szüksége az embereknek a “Kádár-kockák” felújításához!

Az MSZP régóta követeli, hogy a kormány adjon támogatást annak az 1,4 millió "Kádár-kockának" a felújítására, amelyek energetikai szempontból elavultak, ezzel szemben Novák Katalin valódi segítségnyújtás helyett letölthető tervrajzokat adott az embereknek.

A magyar emberek jelentős hányada szeretné energetikai szempontból korszerűsíteni otthonát, ezzel is csökkenteni a rezsiköltségeit, de nincs rá pénzük. Számukra a kedvezményes hitelkonstrukciók vagy az önerőt igénylő szűkös kormányzati programok semmilyen segítséget nem jelentenek.

A Fidesz-kormány otthonfelújítási programja továbbra is kizárja a támogatásból a nyugdíjasokat, a gyermekét egyedül nevelő szülőket, és a gyermektelen párokat is.

Az MSZP azt akarja, hogy a családok, idősek és fiatalok egyaránt önerő és hitel nélkül növelhessék otthonaik energiahatékonyságát szigeteléssel, nyílászárók cseréjével, a fűtés modernizálásával, EU-s és piaci forrásokból. A felújítás költségének fedezete előállítható a felújítással elérhető energiaköltség-megtakarításból. Ha a megtakarítás elérte az állami befektetés összegét, a megtakarítás teljes mértékben a tulajdonosnál marad.

Az MSZP azt akarja, hogy a Fidesz-kormány ne zárja el se a fiatalokat, se az időseket attól, hogy korszerű, energiahatékony, kis rezsijű lakásban élhessenek!

MSZP