Belföld | ifjúsági stratégia Kína fiatalok
2013. július 12. 09:38

Tianjini ifjúsági delegációt látott vendégül a Societas

Az MSZP székházában fogadta a Magyar Országgyűlés alelnöke, Dr. Ujhelyi István meghívására, egy mintegy 70 fős kínai delegáció részeként hazánkba érkező, a Tianjin Város Ifjúsági Szövetsége és a Tianjin Ifjúsági Palota képviselőiből álló, Fang Wein által vezetett tizenkét fős delegációt a Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom.

A Magyarországra látogató delegáció tagjai az ifjúsági szervezet képviselői mellett elismert művészek és vállalkozók voltak.

A mintegy másfél órás megbeszélés során Sass Szabolcs, a Societas elnöke tájékoztatást adott a Mozgalom működéséről, terveiről és arról, hogy a szervezet hogyan tudja leghatékonyabban előmozdítani a magyarországi baloldal erősödését, valamint a 2014-es választási sikereket. Bihal Dávid, a Societas Választmányi elnöke a magyarországi politikai helyzetet, valamint a fiatalok abban betöltött szerepét mutatta be. Dr. Gúr Roland, külügyi szakértő hazánk, valamint a szervezet nemzetközi kapcsolatairól, míg Patek Gábor, önkormányzati szakértő a magyarországi önkormányzati rendszer átalakításáról, a kultúra magyarországi szerepéről és annak állami támogatásáról adott tájékoztatást.

A kínai fél szintén bemutatta, hogy milyen tevékenységet folytatnak az ifjúság kultúra és gazdaság terén történő bevonása kapcsán. A rövid prezentációkat követően a felek hasznos eszmecserét folytattak az oktatás, a kultúra és a sport fiatalok életében betöltött szerepéről. A két delegáció megállapodott abban, hogy a közös gondolkodást fenntartja, az együttműködését e kérdésekben bővíti.

A kínai delegáció tagjai az eszmecserét követően számos további tárgyalást is folytattak Magyarországon, így többek közt részt vettek az Országgyűlésben szervezett gazdasági fórumon is.