mszp.hu | Belföld
2019. május 15. 17:30

Tiborcz gazdagodása Szigetszentmiklóst is sötétbe borította

Orbán Viktor vejének néhány éve alatt összehozott 35 milliárdos vagyonosodására hívták fel a figyelmet Szigetszentmiklóson az MSZP és a Párbeszéd politikusai. A 150 millió forintból vásárolt Elios-lámpák ide is sötétséget hoztak, ami a volt Tiborcz-cégnek adott pótrendelések után sem szűnt meg.
“Ezen a villanyoszlopon is Orbán veje gazdagodott” feliratú táblákat helyeztek ki az MSZP-Párbeszéd politikusai Szigetszentmiklóson, ahol a Tiborcz Istvánhoz tartozott Elios Zrt. közvilágítás korszerűsítésének köszönhetően borult sötétségbe a város. Bilhal Dávid a Tiborc-Határ utca sarkán tartott akciójukról elmondta, ezzel hívják fel a figyelmet arra, hogy Orbán veje 32 évesen 35 milliárd forint vagyonra tett szert.

Az MSZP elnökségi tagja felidézte, Tiborcz volt cégével szemben, amely Szigetszentmiklósnak több száz millió forint kárt okozott, az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala, az OLAF nyomozott. Hozzátette, a legfrissebb közvélemény-kutatások arról szólnak, a fideszes szavazók többsége is azt szeretné, ha közvetlenül az önkormányzatokhoz érkeznének uniós források, hogy ne Orbán Viktor és csapata ossza el a támogatásokat, családtagjait, Mészáros Lőrincet és a NER gazdasági holdudvara vagyonát gyarapítva.

Barabás Richárd azt mondta, ma az MSZP-Párbeszéd szövetség dolgozik leghatékonyabban a korrupció feltárásán, ezért is támogatják, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. A Párbeszéd szóvivője megemlítette, Jávor Benedek javaslatára az Európai Parlament úgy rendelkezett, a tagországoknak biztosítani kell az OLAF-jelentések kötelező nyilvánosságát.

Nagy János helyi önkormányzati képviselő, az ellenzék közös polgármester-jelöltje arról számolt be, nem volt elég a közvilágítás korszerűsítésre kifizetett 150 millió forintos beruházás. Sok helyen homályosak maradtak az utcák, ezért Szigetszentmiklósnak további források bevonásával újabb lámpákat kellett rendelnie az Eiostól. A pótlással sem oldódott meg a helyzet, számos utcában megmaradt a sötétség, a homály, ami különösen veszélyes a járdákkal el nem látott, autóforgalmat elvezető városrészekben.