Tiborcz István közszereplő-e? (MTI által megtagadott közlemény)

Tiborcz István közszereplő-e? (MTI által megtagadott közlemény)
Az MTI megvédi a számára fontos embereket: a közpénzből fenntartott MTI szerint a miniszterelnök veje, aki állami milliárdokat nyert, nem közszereplő, így ha egy parlamenti párt arra vetemedik, hogy firtatja vagyonának gyarapodását, egyszerűen cenzúrázza azt. Kérdezzük tehát: Tiborcz István közszereplő-e?

Az MTI indoklásának ide vonatkozó részlete: "nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével, különös tekintettel a közszereplőnek nem minősülő személyek személyiségi jogaira; nem vonatkozhat természetes személyre, kivéve a személyében érintett reagálását."
 
Mellékeljük a meg nem jelentetett közleményt:
 
Induljon vagyonosodási vizsgálat a gyanús körülmények között milliárdossá lett Tiborcz István ellen!
 
Az MSZP elvárja, hogy Tállai András adóügyekért felelős államtitkár indítson vagyonosodási vizsgálatot a gyanús körülmények között meggazdagodott Tiborcz István ellen, aki azóta milliárdos, amióta Orbán Viktor rokona lett.
 
Felháborítónak tartjuk, hogy az Orbán-kormány csak nyomorúságos fizetést ad az embereknek, miközben a közpénzekbe nyúlkáló miniszterelnök veje 7 millió forintot költött két festmény megvásárlására. Az is gyanús, hogy Orbán Ráhel férje akkor vált meg a cégeitől, amikor az Európai Csalásellenes Hivatal vizsgálatot kezdett ezekkel kapcsolatban.
 
Az Orbán Viktor által milliárdossá tett Tiborcz István az egyik bizonyíték arra, hogy van pénz fizetésemelésre, de a Fidesz-kormány azt nem adja oda az embereknek, hanem ellopja.
 
Az MSZP követeli, hogy legyen minden állami dolgozónak legalább nettó 150 ezer forintos fizetése, és a versenyszférában adott minimálbér sem lehet kevesebb nettó 100 ezer forintnál! Az MSZP 2002-ben már megemelte
50 százalékkal az állami fizetéseket, és most is erre készülünk. Mert az emberek megérdemlik a fizetésemelést, megdolgoznak érte, ez nekik jár!

 
Bangóné Borbély Ildikó,
országgyűlési képviselő