Tiborcz nem panaszkodhat

Tiborcz István, Orbán Viktor újdonsült veje immáron nem csak a miniszterelnök legidősebb lányával büszkélkedhet, hanem a kormányfőhöz és köréhez méltó tolvajtrükkökkel is.

Tiborcz tegnapig ”csak” azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Közgép egyik leányvállalatának igazgatósági tagjaként gazdagodott kövérre, most hirtelen egy magánerdő kisajátítójaként és kifosztójaként, sőt szimplán fatolvajként is kezdték emlegetni. Tegnap azonban azzal került a hírekbe, hogy üzlettársa is részesült az országos trafikmutyi után fideszes rokonoknak, barátoknak kiosztott trafik-koncban, mi több, mindjárt öt dohányboltot vághatott zsebre. Ha már lúd, legyen kövér!
 
Tiborcz István tehát nem panaszkodhat. Az igazi Tiborcok, vagyis a három éve nyomorgatott magyar nép annál inkább! Míg Orbán Viktor ma már csordaszámra tartja gyülevész szolgáit, az átlagember hónapról hónapra rosszabbul él, és sokkal rosszabbul, mint négy éve.
 
Az Orbán-kormány pofátlanságától pedig már alig látni az erdőt. Orbán Viktor szűk hazájában sem látni mást, csak szegényedést, mutyit és tolvajlást. Meg egy szörnyű beton-monstrumot, amit Ceausescu a túlvilágról, avagy Kim Dzsong Un, a jövendő keleti mintakép már ma megirigyelhetne. Ezért fogjuk 2014-ben elzavarni, majd az utolsó rönkig, deszkáig, sőt gyufaszálig elszámoltatni az Orbán-kormányt!

Szanyi Tibor
az MSZP elnökségi tagja