mszp.hu | Belföld
2020. június 14. 09:47

Tiltakozás az önkormányzatokat érintő pénzügyi elvonás és hatáskörük csorbítása ellen

A jövő évi költségvetés súlyos megszorító csomag az önkormányzatok és az általuk képviselt lakosság számára.
Mi, kistelepülési önkormányzati vezetők nem értünk egyet a kormány által megfogalmazott, önkormányzatokat érintő pénzügyi elvonásokkal.

A kistelepülések gazdaságilag kiszolgáltatottak, minden forint, amit a kormány a járvány miatti szükséges takarékosságra hivatkozva elvon tőlük, csorbítja az önkormányzatiságot és veszélyezteti az önkormányzatok működését. Pedig ezek a települések élen jártak a koronavírussal szembeni védekezésben.

Nem értjük, hogy miközben a kormány egyik kezével szórja a pénzt – hiszen éppen 20 milliárd forint értékben készülnek beszerezni irodabútorokat –, a másikkal ellehetetleníti, padlóra küldi a települések vezetését a gépjárműadó, teljesítményadó elvonásával, valamint az iparűzési adó helyben maradó szigorításával.

Kérjük a kormányt, ne hagyja magára a kistelepülési önkormányzatokat és ezeken a településeken élő embereket!

Baloldali Önkormányzati Közösség kistelepülési polgármesterek közössége nevében:

Halmi József, Győrtelek polgármestere