2011. december 27. 16:38

Tiltakozás és követelés

Az MSZP tiltakozik a sajtószabadság szisztematikus lerombolása, a közmédiában történő hírhamisítás, a független ellenzéki hangok elnémítása és a haveri-rokoni alapú frekvenciaosztogatás ellen!

A közmédia egészpályás letámadása és a mindennapi hírhamisítás bevezetése, a Klubrádió erőszakos és szégyenteljes elnémítása után az MSZP újabb botránykőnek tartja, hogy egy Fidesz-közeli vállalkozó kapta legnagyobb és legértékesebb, a jelenleg a Juventus által betöltött rádiófrekvenciára kiírt pályázatot.

Az MSZP a továbbra is tiltakozik a közmédiában folyamatosan zajló ki- és eltakarások, hír és hírháttér-hamisítások ellen. A leghatározottabban elutasítjuk a Klubrádió elnémítását eredményező botrányos frekvenciapályázatot, csakúgy, mint a kormánypártok gátlástalan rátelepedését a magyar nyilvánosságra!

Ezért követeljük az 2010. tavasza előtti szabad és sokszínű tömegtájékoztatás, a kiegyensúlyozott médiaviszonyok visszaállítását!

Követeljük a banánköztársaságokra jellemző haveri-rokoni osztogatás beszüntetését!

Követeljük a botrányos médiatörvény visszavonását, a Fidesz sajtótagozataként működő médiahatóság és médiatanács azonnali feloszlatását és paritásos alapon történő újjáalakítását!

Követeljük új, az eddigieknél tisztességesebb frekvenciapályázatok kiírását, a beérkező pályázatok szakmai alapon történő elbírálását!

A Magyar Szocialista Párt a médiatanács minden nyilvánvaló csaláson alapuló döntését semmisnek tekinti, és felhívja a figyelmét mindazoknak, akik ezekben a döntésekben cinkostársként részt vesznek, hogy a maga idejében számot kell adniuk tetteikről!

Lukács Zoltán,
frakcióvezető-helyettes