mszp.hu | Belföld | fakivágás környezetvédelem Óbuda
2019. július 13. 23:03

Tiltakozunk a Szentendrei úti indokolatlan fakivágások ellen

Tiltakozunk a Szentendrei úti indokolatlan fakivágások ellen
A Mátyás király útjától a Pünkösdfürdő utcáig szinte az összes fát ki fogja irtani a Fővárosi Önkormányzat, hiszen a napokban már megtörtént a fák kijelölése vágásra.
Ez – állítólag – az itt már korábban megígért útépítés miatt szükséges. Sem a lakosságot, sem a kerületi önkormányzat képviselőtestületét nem tájékoztatták a fák kivágásáról.
 
A munkálatok után az út szélessége nem változik, és a jelenlegi vízelvezető árok is megmarad. Egységesen 1,75 m-es szélességű járdát és parkolóhelyeket terveznek kialakítani. A fák szemrevételezése után egyértelműen látszik, hogy a vágásra kijelölt fák jelentős része nem beteg , illetve jelenleg is kapubehajtó közelében helyezkedik el, így azok kivágása a parkolók kialakítása szempontjából nem indokolt.
 
Megdöbbentőnek tartjuk, hogy a Fővárosi Önkormányzat meg sem kísérelte, hogy összehangolja az úthálózat fejlesztésének szempontjait az élhetőség szempontjával. Újra bebizonyosodott, hogy a FIDESZ semmibe veszi a kerület lakosságát. Felszólítjuk a Fővárosi Önkormányzatot, hogy azonnal állítsák le a munkálatokat, és olyan tervek készüljenek, amelyek nem pusztítják el a környezetünket.
 
Elfogadhatatlan, hogy a Fidesz minden beruházást csak aránytalan környezetpusztítással és favágással tud megvalósítani. Váltsuk le a Fideszt, mentsük meg a fákat!
 
dr. Kiss László
III. kerületi polgármesterjelölt
MSZP-DK-Momentum-Párbeszéd-LMP