mszp.hu | Belföld
2020. május 14. 11:39

Tiltakozunk, amiért a vírus elleni küzdelem helyett, a települési önkormányzatok kifosztásán dolgozik a kormány!

Tiltakozunk, amiért a vírus elleni küzdelem helyett, a települési önkormányzatok kifosztásán dolgozik a kormány!
A kormány a gépjárműadó elvételével már jelentős bevételkiesést okozott valamennyi önkormányzatnak, azonban a különleges gazdasági övezetek kijelölésével kimondottan az ellenzéki vezetésű településekre lőnek.

Mindezt a veszélyhelyzet árnyékában, akkor, amikor a települések a kormány el nem végzett feladatait is megoldják.

Az Orbán-kormány a koronavírus-járvány időszakában, rendkívüli felhatalmazás birtokában bevezeti a "különleges gazdasági övezet" fogalmát a magyar jogrendbe, de nem a fejlődés, hanem a független önkormányzatok megroppantása érdekében. Ezt hamar be is bizonyították, az új kormányzati elképzelés első áldozata az ellenzéki vezetésű Göd lett, amely így emiatt elesett a bevételei harmadától.
 
A Fidesz most törvényi szintre akarja emelni az einstandolást hiszen, ha valahol kijelöl egy különleges gazdasági övezetet, akkor az a terület és az ott képződő adók a fideszes vezetésű megyei önkormányzatokhoz kerülnek. Azaz elveszik a városok, falvak pénzét azért, hogy ők dönthessenek annak elköltéséről. Mindezt valószínűleg azért, hogy még több pénzzel megtámogathassák az oligarcháikat.  
 
Az MSZP elfogadhatatlannak tartja az önkormányzatok kisemmizését, és minden lehetséges módon fel fog lépni a Fidesz kicsinyes bosszúpolitikája ellen.
 
MSZP