mszp.hu | közlemény szélsőjobb
2014. szeptember 24. 11:30

Tiltsák be a budapesti fajgyűlölő konferenciát!

Tiltakozunk a szélsőséges fajvédő, a fehérek felsőbbrendűségét hirdető és államát megteremteni kívánó National Policy Institute budapesti konferenciájának megrendezése ellen, s tiltakozunk a kormány tétlensége miatt!

Magyarország nem adhat otthont egy olyan radikális nézeteket hirdető konferencia megrendezésének, amelynek kimondott célja többek között a Jobbik ideológiájának népszerűsítése és a fajgyűlölő eszmék terjesztése. A Jobbik támogatásával létrejövő konferenciának teret adni nem csak a fajgyűlölő eszméiről és antiszemitizmusáról elhíresült szélsőséges magyar párt európai és tengerentúli népszerűsítésének a veszélyével fenyeget, hanem Magyarország lejáratásával is. 

A kormány tétlensége, az, hogy csak a szavak szintjén határolja el magát a rendezvénytől, nem változtat a tényen: a konferenciát megtartják Budapesten. Az a kormány, amely az Alkotmánybírósággal, számos társadalmi csoport érdekeivel szembemenve a törvényeket a saját kénye-kedve szerint változtatja, miközben fokozatosan a jogállamot számolja fel, és átgázol mindenkin, aki az útjába kerül - ne csak a szavak szintjén határolódjon el a konferencia megrendezésétől. 

A program szerint a fajgyűlölő eszmét hirdető orosz szélsőségesek budapesti szereplése tovább erősíti a kormány keleti, önkényuralmi politikájának irányvonalát, amelyben silányul a demokrácia, de erősödik az illiberális autokrácia.  

A konferencia várható következményeként hazánkat még inkább kiírják a fejlett nyugati demokráciák közösségéből. Elszigetelődésünknek pedig nemcsak politikai, de nyilvánvalóan súlyos gazdasági következményei is lesznek, amelyeknek jelét már ma is, nap mint nap tapasztaljuk.

Baloldali Tömörülés Platform