mszp.hu | Belföld
2019. december 05. 20:28

Tisztaságot ígér minden értelemben Győr új ellenzéki polgármesterjelöltje

Tisztaságot ígér minden értelemben Győr új ellenzéki polgármesterjelöltje
Győrnek tisztességes fejlesztésekre van szüksége, jelentették ki Pollreisz Balázs polgármesterjelölt valamint a mögötte álló teljes körű ellenzéki összefogás képviselői szerdai sajtótájékoztatójukon Győrben.
Az MSZP képviselője és a teljes demokratikus szövetség veszi át a DK-s Glázer Timeától a stafétabotot, Pollreisz Balázs azt ígéri a város minden lakójának, hogy tisztességes fejlesztések indulnak.
 
A termet megtöltő támogatók közül elsőnek Glázer Tímea szólalt fel, aki elmondta, hogy kisebb egészségügyi probléma miatt lépett vissza és áll be az új polgármesterjelölt mögé. „Felelős, jó döntést hozva gratulálok Pollreisz Balázsnak, és minden tudásommal támogatni fogom kampányát, teljes mellszélességgel mögötte állunk” – mondta Glázer.
 
Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője megköszönte Glázer Tímeának a köztársaságpárti koalícióért végzett eddigi méltó munkásságát. „Mi azért dolgozunk, hogy Győr városának is demokrata polgármestere legyen, hiszen a változásnak el kell jutnia Győrbe is” – tette hozzá.
 
A szocialisták elnöke, Tóth Bertalan méltatta az ellenzéki egységben rejlő erőt, amelyet Győrben most az MSZP-s Pollreisz Balázs személyesít meg. „Habár tudjuk, hogy most még Győr egy fideszes fellegvár, de lépésről lépésre haladunk a szabad városok és általuk a szabad Magyarország megteremtéséért” – hangsúlyozta Tóth.
 
A momentumos Buzinkay György az önkormányzatiság fontosságára hívta fel a figyelmet. „Nekünk képviselnünk kell az embereket, képviselnünk kell az önkormányzatiságot a fideszes helytartókkal szemben, a mi jelöltünk ezért dolgozik, és mi mindannyian ezért támogatjuk őt!” 
 
A jobbikos Nunkovics Tibor is egyetértett, hogy az összefogás megtalálta a legesélyesebb jelöltet. „Mi is örülünk, hogy megvalósul az 1:1 ellen modell, a legjobb jelöltet találtuk”- mondta és pártja támogatásáról biztosította Pollreiszt.  
 
Kendernay János, az LMP elnöke, üdvözölte, hogy Győr erkölcsileg és környezetében is megtisztulhat. Azt kérte a győriektől, támogassák a leendő fejlesztéseket és az ellenzéki egység polgármester-jelöltjét, hiszen magas a város légszennyezettsége, valamint tömegközlekedése és zöld területei is nagyon rossz állapotban vannak. 
 
Kocsis-Cake Olivio a Párbeszéd képviseletében rámutatott, a polgármesternek a helyi embereket kell szolgálnia, a korrupciót pedig vissza kell szorítania annak érdekében, hogy a helyiek élvezzék annak adományát, hogy Győr nagyon jó helyen fekszik. „ A győriek fejlesztést akarnak, erre a polgármesterjelöltünk alkalmas, hiszen sok éve önkormányzati képviselő, és pontosan tudja, hogy mit kell tennie”- mondta Kocsis-Cake.
 
A méltató bemutatások végén szólalt fel Pollreisz Balázs az ellenzék győri polgármesterjelöltje. Elmondta, a köztársaságpárti erők felkérését azért vállalta el, mert számos győri felkérést is kapott.  „Programunk középpontjában a tisztaság áll, hiszen nem tiszta a környezet, nem tiszta a közlekedés, és a korrupció felszámolásában partnereink lesznek a tisztességes győriek.” Hozzátette, megválasztása esetén egy független civil szervezettel átvilágítják a város szerződéseit, de békére vágynak, és a békét egy együttműködő közös fejlesztéssel szándékoznak elérni. „Nem pártokban, hanem győriekben gondolkozunk. Mi a győriek csapata vagyunk!”

Csuk Ferenc emlékére

2022-08-09 12:09