Tisztázza a Fidesz-kormány, mire készül október másodika után!

Völner Pál, az igazságügyi minisztérium államtitkára a sajtóban megjelent hírek szerint személyesen biztosította az Európai Bizottságot, hogy az október 2-i népszavazás után a parlament nem alkot törvényt a kötelező kvóta elutasításáról. Ideje, hogy a Fidesz-kormány tisztázza, mire készül október másodika után! Valóban csak kampánytrükk az egész, a „ne azt nézzék, amit mondok, hanem azt, amit teszek” orbáni szemfényvesztés?

Az MSZP továbbra sem ért egyet a kötelező betelepítési kvótával. Az októberi népszavazásnak azonban nincs hatása a brüsszeli döntéshozatalra, ezt az Európai Tanács tagjaként természetesen Orbán Viktor is tudja.

Éppen ezért ideje, hogy a kormány befejezze a gyűlöletkeltő és unióellenes hazudozást, és elismerje: a népszavazás nem oldja meg a menekültválságot. A népszavazás hatmilliárdos költségéből viszont például a határoknál szolgáló rendőrök, katonák megfelelő felszereléssel való ellátását is meg lehetne oldani.

Amíg a Fidesz-kormány azon dolgozik, hogy kivezesse hazánkat az európai közösségből, az MSZP átfogó reformcsomagot dolgozott ki az EU számára, amely például az intézményrendszer döntési átalakítására és a népképviselet befolyásának növelésére is megoldást ad.

MSZP