mszp.hu | Belföld | Salacz László Zombor Gábor
2014. március 24. 19:59

Tisztázza magát Salacz és Zombor!

A Societas Kecskeméti Szervezete 2014. március 21-én sajtótájékoztató keretében felszólította Dr. Zombor Gábort és Dr. Salacz Lászlót – a FIDESZ-KDNP két kecskeméti országgyűlési képviselőjelöltjét –, hogy 24 órán belül adjanak érdemi választ a feltett két kérdésünkre. 

Kérdéseinkre nem hogy 24, de 72 órán belül sem kaptunk érdemi választ.

Dr. Salacz László ellen 2000-ben bűnpártolás miatt emelt vádat az ügyészség és őrizetbe is vették emiatt abban a büntetőügyben, amelyben a fővádlottakat rablással és zsarolással gyanúsították. Egyikük azonban ismeretlen helyre távozott, s emiatt az eljárást – anélkül, hogy a bíróság felmentette volna a vádlottakat – megszüntették, és ez végül az ügy elévüléséhez vezetett.

Éppen ezért ismét felszólítjuk Dr. Salacz Lászlót, a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjét, hogy 24 órán belül nyilatkozzon, igaz-e ez a korábban több helyen, a nyilvánosság előtt megjelent hír!

Tavaly decemberben adta hírül a Népszava, hogy Zombor Gábor, Kecskemét Fideszes polgármestere egy olyan Mercedes gépkocsival közlekedik, amelyet közérdekű felajánlásból kapott egy helyi cégtől.

Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény értelmében ezen felajánlást fel kellett volna tüntetnie a vagyonnyilatkozatában, azonban az sem a tavalyi, sem pedig a tavalyelőtti nyilatkozatban nem szerepel.

Ugyan Zombor Gábor cáfolta több helyen is, hogy személyesen ő kapta volna használatra a gépjárművet, ám erről írásos bizonyítékot nem hozott nyilvánosságra.
Felszólítjuk tehát ismét Dr. Zombor Gábort, a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjét, hogy 24 órán belül nyilatkozzon, hogy miként kívánja pótolni vagyonnyilatkozatában az ingyenes használatra kapott gépjárművet!

A válaszadás nem csak a jelöltek, hanem a közösség érdeke is.

Ismételten kérjük a két jelöltet, hogy minél előbb tisztázzák magukat a fenti ügyekkel kapcsolatban.

Riczu Péter,
a Societas Kecskemét alelnöke