Tisztázzák Welsz Tamás gyanús halálának körülményeit!

Sajtóhírek szerint Welsz Tamás halála gyanús körülmények között zajlott le, amelyek komoly kétségeknek adnak okot. Állítólag egy olyan ismeretlen méreg okozta halálát, amely csak a véráramba jutva okoz halált. Welsz Tamás egy rendőrautóban lett rosszul. Érthetetlen, hogy a felelős hatóságok milyen okból tartják vissza a halálesetet illetően lezajlott szakértői vizsgálatok eredményét.

A mai napig nem tudjuk, milyen eredménnyel járt a halál okának kivizsgálása. Nem tudjuk, hogy milyen vizsgálati eredményekkel járt Welsz Tamás jobboldali kapcsolatainak feltárása, vagy hogy van-e bármilyen igazság azokban a sajtóhírekben, amelyek Welsz Tamás jobboldali kormányig érő kapcsolatairól szólnak.

A Fidesz-kormány és az általa irányított hatóságok nem engedhetik meg maguknak ezt a hallgatást. Ezért felszólítjuk a Fidesz-kormányt, hogy utasítsák a hatáskörükhöz tartozó hatóságokat a szakértői eredmények nyilvánossá tételére. Legyen nyilvános minden információ, amely a nyomozás veszélyeztetése nélkül magyarázatot ad Welsz Tamás gyanús halálának körülményeire.

Felszólítjuk Kocsis Máté bizottsági elnököt, hogy haladéktalanul hívja össze az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának ülését a tények megismerése érdekében!

Felszólítjuk Rogán Antalt, a Fidesz frakcióvezetőjét és Harrach Pétert, a KDNP frakcióvezetőjét, hogy nyilatkozzanak arról, hány kormánypárti képviselő rendelkezik az általuk vezetett frakciókban a magyar útlevélen kívül más ország úti okmányával!

Tóbiás József
frakcióvezetővezető-helyettes (MSZP)
Dorosz Dávid
országgyűlési képviselő (PM)
Molnár Csaba
országgyűlési képviselő (DK)