Tisztázzák Welsz Tamás gyanús halálát!

Már 11 napja hallgatnak a hatóságok és mélyen hallgat a Fidesz is Welsz Tamás gyanús halálának körülményeiről. Ennyi idő alatt már rég nyilvánosságra kellett volna hozni a gyanús haláleset szakértői vizsgálatának eredményeit, amely tisztázhatná: miért és hogyan halt meg egy szövevényes  ügy koronatanúja egy magyar rendőrautóban? Voltak-e titkosszolgálati kapcsolatai? Mely jobboldali politikusoknak szerzett afrikai útleveleket? Ezek a kérdések a mai napig nem tisztázottak.

Kocsis Máté bizottsági elnök az erre vonatkozó javaslat dacára máig nem hívta össze az országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának ülését.

Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető és Harrach Péter KDNP-frakcióvezető a mai napig nem nyilatkoztak arról, hány kormánypárti képviselő rendelkezik a magyar útlevélen kívül más ország úti okmányával.

Érezhető a Fidesz igyekezete, hogy elterelje a figyelmet Welsz gyanús haláláról, mivel a kormánypárti sajtó rendszeresen közöl hamis információkat a Simon Gábor és Welsz Tamás ügyében folyó nyomozásról. Ezen információk hitelessége azonban nulla, mivel maga Polt Péter legfőbb ügyész írta nemrég egy levelében: a sajtóban és a médiában megjelent különböző híreknek – leszámítva a hivatalos közléseket – a Központi Nyomozó Főügyészség nem forrása.

Felszólítjuk ezért a kormánypártok vezetőit, hogy utasítsák a hatóságokat: haladéktalanul tegyék közzé az összes szakértői jelentést, amely tisztázhatja Welsz Tamás gyanús halálának körülményeit! Tegyenek nyilatkozatot a kormánypárti képviselők, hogy melyiküknek van más országbeli útlevele! Felszólítjuk a rendészeti bizottság elnökét, hogy hívja össze a testület rendkívüli ülését! Felszólítjuk a legfőbb ügyészt, hogy cáfolja meg az ellenőrizetlen forrásból származó információkat, és a vizsgálatokat minél gyorsabban befejezve adjon hivatalos tájékoztatást azok eredményéről!

Budai Bernadett
MSZP szóvivő