mszp.hu | Belföld
2022. január 31. 18:19

Tisztelet a pedagógusoknak: a szabadság ott kezdődik, ahol véget ér a félelem!

Tisztelet a pedagógusoknak: a szabadság ott kezdődik, ahol véget ér a félelem!
Nagy bátorságról tett tanúbizonyságot az a több ezer pedagógus, akik – a kormányzati fenyegetések és konkrét megfélemlítések ellenére – ma vállalták, hogy kiállnak önmagukért, a diákokért és a sztrájkban részt venni nem tudó vagy a megfélemlítés miatt nem merő munkatársaikért.

Ma egy olyan rezsim uralkodik Magyarországon, amely a munkavállalók alapvető jogait kétségbe vonja, ahol politikai kampányakciónak minősítik, ha tisztességes munkáért tisztességes bért szeretnének azok a pedagógusok, akiket a gyermekeink oktatásával bízunk meg. Mindeközben Orbán köztársaságielnök-jelöltje hálás a sorsnak, hogy nem kórházi ápolónőként vagy pedagógusként él „röhejes jövedelemből”.

Az Egységben Magyarországért -  az Orbán-kormány vérlázító cinizmusával szemben - egyetért és támogatja pedagógusok követeléseit: egyetértünk, hogy a társadalmi jólét alapja a mindenki számára hozzáférhető minőségi oktatás, hogy elengedhetetlen a pedagógusbérek jelentős emelése, hogy a pedagógusokat segítő munkakörökben is emelni kell a fizetéseket, a kötelező óraszám pedig annyi legyen, hogy az ne menjen az oktatás minőségének kárára.

Az Egységben Magyarországért üdvözli a pedagógusok bátor kiállását! Április 3. után pedig fel fogjuk szabadítani az oktatást az egész országgal együtt!

Egységben Magyarországért:

DK
LMP
Jobbik
MMM
Momentum
MSZP
Párbeszéd