Tiszteletet az önkénteseknek - mi elvisszük a hangjukat Brüsszelbe!

Felhívást és levélmintát tett közzé honlapján a menekültekért dolgozó MigSzol nevű civilszervezet. Ebben arra kérik az átvándorlók támogatóit, hogy írjanak levelet európai parlamenti képviselőjüknek, amelyben lépéseket követelnek "a magyarországi menedékkérők szenvedésével kapcsolatban, és az új, drákói szigorú szabályozással kapcsolatban, amely lehetővé teszi majd, hogy a menedékkérőket Szerbiába deportálják". A MigSzol arra kérte a támogatóit, hogy "árasszák el az EP-képviselők levelesládáit", és mutassák meg, hogy "az európai polgárok nem értenek egyet azzal, ami történik!".

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője a mai napon körlevélben küldte el az Európai Parlament összes tagjának a MigSzol felhívását és angol nyelvű levelét. A szocialista politikus hangsúlyozta: a magyar állam tehetetlensége és szándékos uszítása ellenére sok tízezer névtelen magyar „hős” önkéntes dolgozik hónapok óta a kormány helyett és segíti, támogatja az elesetteket, a menedéket és utat keresőket.

- A Magyarország emberi arcát megmutató civilek csak tiszteletet érdemelnek, ezért vállaltam az önkéntes postás szerepét és osztottam meg felhívásukat az európai képviselőkkel. Elvisszük a hangjukat Brüsszelig, mert Európának tudnia kell, hogy Orbán Viktor uszító politikája nem egyenlő Magyarországgal és a magyar nemzettel - fogalmazott Ujhelyi István.