mszp.hu | Belföld
2021. október 01. 11:09

Tisztelettel köszöntjük az időseket az idősek világnapja alkalmából!

A Fidesz elszegényíti és becsapja a magyar nyugdíjasokat, akik számára ezért az idősek világnapja ma csak egy üres lap a naptárban.

Nincs mit ünnepelni azon, hogy az Orbán-kormány egyre kevesebbet költ a nyugdíjasokra! 2010-hez képest ma 3 százalékkal kevesebb jut nyugdíjakra a GDP arányában, miközben 335 ezerrel több nyugdíjas van!

Ez az oka annak, hogy a 2 millió nyugdíjas közül 1,2 millióan még az átlagnyugdíjnál is kevesebb pénzt kapnak! Ezt hozta az idős embereknek a Fidesz értékrontó nyugdíjpolitikája!

Az MSZP szerint a biztos megélhetés idős korban is jár! Svájci indexálás, 70 ezer forintos nyugdíjminimum és igazságos nyugdíjelosztás – ez a megoldás! Ezért az MSZP nemcsak az infláció növekedését, hanem a fizetések emelkedését is beleszámítaná a nyugdíjemelésbe – ez az úgynevezett svájci indexálás. Ezen túl az MSZP a 13 éve nem emelt 28 500 forintos nyugdíjminimumot is legalább 70 ezer forintra akarja emelni. Így a most még nélkülöző nyugdíjasok garantáltan több nyugdíjat kaphatnak!

Az MSZP fontosnak tartja, hogy megbecsüljük erkölcsileg és anyagilag is azokat az embereket, akik felépítették ezt az országot, akik felnevelték a ma aktív korúak generációját!

Hálásak vagyunk és köszönettel, tisztelettel tartozunk Önöknek!

MSZP
Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke