2012. január 30. 09:09

Tisztelt médiahatóság!

Ha a Médiatanács valamely tagja egy olyan tartalmú levelet kap akár a hagyományos postai, akár elektronikus úton, amely az elmúlt húsz év legsúlyosabb közmédiumi hamisítási botrányának körülményeit fedi fel, akkor a szóban forgó dokumentum nem tekinthető magánlevélnek.

A Lomnici Zoltán kiretusálásával megbízott riporter levelének közzétételéhez közérdek fűződik. Így annak tartalmát - természetesen a személyiségi jogok tiszteletben tartása mellett - már közvetlenül az után nyilvánossá kellett volna tenni, hogy a Médiatanács tagja előtt ismertté vált.

Ez - többszöri felszólításunk ellenére - mindeddig nem történt meg. Ezért sajnos továbbra is indokolt, hogy a képviselői jogállásomból fakadó törvényes lehetőségemet felhasználva személyesen kérjem a levél tartalmának ismertetését.

"A gördülékenyebb ügyintézés érdekében" ma délelőtt 10 órakor a médiahatóság Ostrom utcai épületében a képviselői jogállásomat igazoló igazolványt, illetve a hozzá tartozó személyi okmányokat kész leszek felmutatni.

Kivánjuk a' sajtó szabadságát, censura eltörlését.


Nyakó István,
országgyűlési képviselő