2011. február 15. 15:15

Tisztújítás a Nőtagozatban

A Nőtagozat 2011. február 12-én tartotta tisztújító országos küldöttértekezletét az MSZP Székházában. A közel ötezer fős tagságot képviselő küldötteken kívül megtisztelte jelenlétével a rendezvényt Miguel Angel Martínez az Európai Parlament spanyol alelnöke, Mesterházy Attila a Magyar Szocialista Párt elnöke, dr. Veres János az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei területi szövetségének elnöke, országgyűlés képviselő, Gúr Nándor az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi szövetségének elnöke, országgyűlési képviselő, Korózs Lajos az MSZP Országos Elnökségének tagja, és Török Zsolt a párt szóvivője.


A küldöttértekezleten Mesterházy Attila pártelnök és Gurmai Zita a Nőtagozat elnöke átadta Miguel Angel Martíneznek az európai szociáldemokrácia építésében valamint a nők és férfiak közötti esélyegyenlőség megteremtése érdekében végzett munkásságáért a Nőtagozat Közéleti díját.

Gurmai Zita, a Nőtagozat elnöke elmondta, hogy a nőkre sokkal nagyobb szükség van a közéletben, a pártban, a baloldali mozgalomban, mint bármikor. Ha összefogunk, és mindannyian lehetőségeinkhez és képességeinkhez mérten megteszünk mindent a magyar szabadságért és a magyar jogállamiságért, akkor Magyarországon a nők nem a konzervativizmus, a múlt értékhordozói, hanem a szabadság, az egyenlőség, a testvériség hordozói, a múlt értékeit megbecsülve a fejlődés hordozói lehetnek. Mi hiszünk ebben, hogy ez lehetséges! Az MSZP-nek szüksége van a nőkre, Magyarországnak pedig szüksége van az MSZP-re!

A küldöttértekezleten a vezető tisztségviselők és a megyei küldöttcsoportok képviselőinek beszámolójára, a jelöltek bemutatkozására majd a tisztségviselők megválasztására került sor.

A jelenlévők elfogadtak egy felhívást, amely csatlakozásra hív minden demokratikus erőt az alapvető emberi jogok védelme érdekében folytatott kampányhoz. A kampány célja, hogy a nők önrendelkezési joga ne sérüljön, és a nők önállóan rendelkezhessenek a testük felett, ne a férfiak döntsenek ebben.  A Fidesz-kormány visszaélve a kétharmados többségével olyan alkotmányozásba kezdett, amely alapvető emberi jogokat sért, és amely nyílt háborút indított a női jogok, különösen a női önrendelkezési jog ellen.

A Nőtagozat Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye küldöttei és vendégei színvonalas műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek.

Megválasztott tisztségviselők:

elnök: dr. Gurmai Zita    
ügyvezető alelnök: Boros Vilma
alelnökök: dr. Havas Szófia, Iván Mihályné, Kovács Lajosné
választmányi delegált: dr. Schvartz Tiborné

Nőtagozat megyei elnökei:
Bereczki Józsefné (Jász-Nagykun-Szolnok megye)
Brunner Tiborné (Zala megye)
Csendesné Murányi Ibolya (Somogy megye)
dr. Juhászné Lévai Katalin (Hajdú-Bihar megye)
dr. Kunszt Márta (Baranya megye)
dr. Schvartz Tiborné (Komárom-Esztergom megye)
Glázer Tímea- (Győr-Moson-Sopron megye)
Helgert Tiborné (Heves megye)
Iván Mihályné (Fejér megye)
Kopcsákné Kőváry Györgyi (Budapest)
Kőszeginé Szabó Éva (Csongrád megye)
Köteles Ilona (Bács-Kiskun megye)
Krállné Malecz Julianna (Pest megye)
Rácz Éva (Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Stark Lászlóné (Nógrád megye)
Surányi Józsefné (Veszprém megye)
Tóthi Jánosné (Tolna megye)
Vargáné Balázs Magdolna (Békés megye)
Veres Jánosné (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye)