mszp.hu | Belföld
2020. január 17. 15:03

Tisztújítást tartott a Baloldali Önkormányzati Közösség

Tisztújítást tartott a Baloldali Önkormányzati Közösség
A Baloldali Önkormányzati Közösség (BÖK), amely részt vesz a párt önkormányzati politikájának kialakításában és magvalósításában, pénteken tartotta meg az országos tisztújító közgyűlését.
Tóth József, Budapest XIII. kerületének polgármestere, - aki 2003 óta töltötte be a BÖK elnöki tisztségét, azonban idén nem indult a tisztújításon, de továbbra is aktívan részt fog venni a szervezet munkájában – beszámolt az elmúlt két évben végzett munkáról és értékelte a tavalyi önkormányzati választások eredményeit.
 
A közgyűlésen Nemény Andrást, Szombathely polgármesterét választották meg a BÖK elnökének. Az alelnökök Aller Imre, Kóny polgármestere, Kozma József, az MSZP szegedi frakcióvezetője, Máté Antal, Nyírbátor polgármestere és Őrsi Gergely, Budapest II. kerületének polgármestere lettek.
 
A BÖK új elnöke elmondta, hogy az októberi választások utáni új helyzetben egy új felelősség hárul az önkormányzatokra, hiszen a köztársaságpárti vezetésű városok munkája alapján fogják értékelni az egész ellenzéket. Nemény András a következő időszak kiemelt feladatának tekinti, hogy a baloldali polgármesterek és önkormányzati képviselők bebizonyítsák, hogy a helyben élők érdekeit képviselik olyan baloldali értékek mentén, mint a szolidaritás és az igazságosság.
 
MSZP