mszp.hu
2015. június 12. 17:47

Titkos fideszes pártkutatások – válasz Pokorni Zoltánnak

A XII. kerület fideszes önkormányzata által 2010 és 2014 között rendelt fideszes közvélemény-kutatások önök szerint nyilvánosak voltak. Ez nem igaz. 

Nem igaz már csak azért sem, mert egészen a közelmúltig senki nem tudta, hogy ilyen kutatások készültek. Sem a képviselőtestület, sem az illetékes bizottság nem tárgyalt arról, hogy ilyen kutatásokat rendeljen az önkormányzat. Vitatkozhatunk azon, hogy mi számít „titkos” kutatásnak, de abban azért egyetérthetünk, hogy viszonylag nehéz olyan kutatást kikérni, aminek a létezéséről nem is tudunk. 

Hosszas képviselői kutatómunka után derült csak ki, hogy ilyen közvélemény-kutatások készültek. Ezek korábban sem voltak az önkormányzat honlapján megtalálhatóak, a mai napig nincsenek fent és a korábbi testület tagjai sem tudtak róluk.

2014 április 14-én fordultam a hivatalhoz, hogy küldjék el nekem a fideszes pártkutatásokat. Milyen iktatószámon küldték meg nekem a választ? Mert hozzám nem érkezett meg.

„Aki belenyúl a pénztárba, annak le fogjuk vágni a kezét” – ez ön mondta még 2010-ben. Most kiderült, hogy önök 2010 és 2014 között rendszeresen belenyúltak a pénztárba, és a pártjukra költötték a hegyvidékiek pénzét.

Továbbra is kérdezzük:

1.    Ki és miért rendelte a fideszes pártkutatásokat?

2.    Az önkormányzat fideszes vezetőin kívül ki látta ezeket a kutatásokat? Merthogy a hegyvidéki lakosság és az ellenzék nem ismerhette meg, az biztos.

3.    Ha a Hegyvidék lakossága nem is, a Fidesz országos vezetése kapott-e tájékoztatást a kutatások eredményeiről?

4.    Mikor teszi vissza a hegyvidéki önkormányzat kasszájába a XII. kerületi Fidesz azt a több mint 7 millió forintot, amit a Századvég-közeli Forsense kutatócégnek a titkos fideszes pártkutatásokért kifizettek?

5.    Ha önök szerint a kutatások közérdeket szolgálnak, mikor hozzák nyilvánosságra?
 
 Tüttő Kata,
önkormányzati képviselő