mszp.hu | Gyöngyös
2015. december 04. 10:47

Több figyelmet Gyöngyösnek!

Több figyelmet Gyöngyösnek!
Mintegy másfél év telt el a legutóbbi országgyűlési képviselőválasztás óta. Másfél év azóta, hogy térségünk országgyűlési képviselője a fideszes Horváth László lett. Ez alatt a másfél év alatt képviselőnk nem igazán erőltette meg magát sem a Parlamentben, sem a térségben. Az Országgyűlésben ebben az időszakban összesen négy darab felszólalása volt Horváth Lászlónak, mindössze 8 és fél percben és a magáénak tudhat két indítványt. Talán a településeken aktívabb volt, gondolhatnánk, de nem. A Societas több településen is kint járt az elmúlt időszakban és mindenhol megkérdeztük, hogy járt-e arra Horváth László? A válasz mindenhol ugyanaz volt: Valamikor a választások előtt. Ez kiábrándító. -tudatta Pelle Szabolcs.

Aztán a múlt héten jött a nagy bejelentés, miszerint a Mészáros és Mészáros Kft. az egri Euro Campus Kft.-vel közösen összesen 6,2 milliárd forint közpénzért újítja fel a szilvásváradi lovardát. Ez több ok miatt is kiverte nálunk a biztosítékot.

Nem elég, hogy a Miniszterelnök kedvenc községének polgármestere és cége végzi a felújítást, de ez a cég volt az egyedüli pályázó a meghívásos tenderen. A 6,2 milliárdos keret pedig 1,6 milliárddal magasabb, mint az előzetesen becsült ár.

Úgy tűnik Horváth László azt hiszi, hogy, ha segít Orbán Viktor barátjának és közben milliárdokat önt egy projektbe, azzal lekenyerezheti a választókat. Úgy tűnik Horváth László elfelejti, hogy őt az emberek azért választották meg, hogy képviselje őket és a problémáikat a Parlamentben. Ezért a megyei Societas azt várja, hogy országgyűlési képviselőnk reagáljon az itt elhangzottakra és cáfoljon meg minket, ha tud. Mutassa be mit tett értünk mostanában. – mondta el Pelle Szabolcs.

Az előzetesen becsült árnál jóval magasabb összegből valósítják meg a projektet. Ekkora infláció nem lehetett, hiszen a Fidesz szerint rendben van a gazdaság. Mi kikérjük az ehhez kapcsolódó pályázati anyagokat, utánajárunk miért lesz ennyivel drágább.

Sem erre, sem más presztízsberuházásra nincs szükség addig, ameddig a megyében dolgozói szegénység van. A településeket járva tapasztalom! Ezt a 6,2 milliárd forintot bérfejlesztésre kell költeni. Szinte rabszolgaként dolgoznak több tízezren a megyében. A dolgozók többségének nettó fizetése nem éri el a kormány által meghatározott létminimumot.

Egy önkormányzati alkalmazott érettségivel 77000 Ft-ot keres. Egy szakápoló bére alig súrolja a 85000 Ft-ot! A szociális ágazatban dolgozók kevesebbet keresnek, mint némely ellátott! – tájékoztatott Orosz Bálint János

Jól látszik a Fidesz politikáján, hogy az ember a legutolsó, akire gondol – ezzel a gondolattal zárta a sajtótájékoztatót a megyei képviselő.