mszp.hu | Belföld
2023. június 01. 12:10

Több Horn Gyula, kevesebb főispán!

Több Horn Gyula, kevesebb főispán!
„Kerületi politikusaink egész Budapesten vizsgálják és kezdeményezéseket fognak tenni, hogy elnevezetlen közterületeket újra Horn Gyuláról nevezhessenek el” – mondta dr. Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, az MSZP pártigazgatója csütörtök reggeli sajtótájékoztatóján.

Az MSZP pártigazgatója a XIII. kerületben, a Lehel téren tartott sajtótájékoztatót, ahol a Magyar Szocialista Párt elkezdte a Horn Gyula sétány melletti kiállásról szóló közterületi aláírásgyűjtését, amelyhez az online térben is lehet csatlakozni.  

Az „Állítsuk meg a történelemhamisítást, el a kezekkel Horn Gyulától!” című kampányt egészen Horn Gyula születésnapjáig, július elejéig folytatni fogja az MSZP.

„Sára Botond főispán – a kormányhivatal nevében – egy nagyon méltatlan támadást intézett Horn Gyula ellen, a magyar demokrácia és az önkormányzatiság ellen. Hiszen a XIII. kerületi szocialisták példamutató módon kezdeményezést tettek, hogy Horn Gyula nevét viselje egy sétány – ahol a szobra is áll” – érvelt dr. Molnár Zsolt.

A fővárosi önkormányzat többször is megerősítette ezt a döntést, azonban ezt Sára Botond nem hajlandó elfogadni és bírósághoz fordult, egy nagyon méltatlan eljárást kezdeményezve.

„Horn Gyula példaértékű politikai múltja, tevékenysége a jelennek is üzenet. A jelenkornak is példát mutatott, hogyan kell egy demokratikus átmenetet végrehajtani” – érvelt az MSZP pártigazgatója.

A szocialisták ezért kiállnak Horn Gyula mellett, mivel a néhai miniszterelnök politikai öröksége a párt identitásának a részét képezi. Az MSZP fővárosi politikusai vizsgálják, hogy hol vannak még olyan elnevezetlen közterületek, amelyek Horn Gyula nevét viselhetnék. Mivel a szocialisták célja az, hogy még több közterület viselhesse Horn Gyula nevét.

A patrióta szociáldemokraták nem adják fel a harcot, az MSZP a végsőkig ki fog állni Horn Gyula mellett.

 „Azt üzenjük Sára Botondnak, illetve a mögötte álló hatalomnak, hogy el a kezekkel Horn Gyulától! Több Horn Gyula, kevesebb főispán!” – összegzett dr. Molnár Zsolt.

A Horn Gyula sétány melletti kiállásról szóló petíciót az alábbi linken lehet aláírni: 

https://mszp.hu/horngyulasetany

Kapcsolódó párttagok