mszp.hu | Belföld
2020. szeptember 09. 14:04

Több ingyenes tesztelést, kevesebb életveszélyes focidöntőt!

Több ingyenes tesztelést, kevesebb életveszélyes focidöntőt!
Felszólítja az MSZP a kormányt, hogy ne szabadítson járványhelyzetben több ezer fertőzésveszélyes focidrukkert Magyarországra a szeptember 24-re tervezett Szuperkupa-döntőre hivatkozva, fújja le a meccset, illetve azonnali hatállyal tegye lehetővé az ingyenes tesztelést – mondta a Puskás Ferenc Arénától bejelentkezve online sajtótájékoztatóján Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője kedd délután.

A foci láthatóan fontosabb a magyar miniszterelnöknek saját népe egészségénél: gond nélkül ereszt több ezer teljes körűen ellenőrizhetetlen, tehát potenciálisan fertőző külföldi focidrukkert a magyar családokra, mutatott rá Bangóné Borbély Ildikó.

„Orbán és a kormány tagjai folyamatosan azt mondják, hogy meg kell állítani a koronavírus külföldről történő behurcolását, csak éppen ez nem vonatkozik azokra a focistákra, azokra a szurkolókra, akik külföldről jönnek, sőt, rájuk az sem vonatkozott első körben, hogy csak a magyarországi teszteket lehet elfogadni. Akik erre a meccsre érkeznek hazánkba, tőlük elfogadják, a külföldön csináltatott tesztet is” – emlékeztetett a botrányos eljárásra az MSZP képviselője.

„Nekünk, szocialistáknak a magyar emberek védelme a legfontosabb! A kormány azonnal fújja le ezt a meccset! Ha ténylegesen a magyar emberek, családok védelme a legfontosabb, akkor nem kérdés, hogy ez a meccs nem kerülhet Magyarországon megrendezésre!” – szólított fel.

Bangóné hozzátette, megértik, hogy Orbánnak mindennél fontosabb a foci; a szocialisták sem a sport ellen vannak, csak óvni szeretnék az emberek, gyerekek és öregek egészségét egyaránt. „Most már a szakemberek is azt mondják, hogy azonnal lépéseket kell tenni a magyar emberek egészségének védelméért, ebbe nem fér bele az, hogy szeptember 24-én több mint 10.000 emberrel megtartsanak egy olyan mérkőzést, ahol nem fogják tudni biztosítani azokat az egészségügyi előírásokat, amik megvédik a magyar emberek egészségét” – hívta fel a figyelmet. Kiemelte, pártja szerint nem lehet olyan felelőtlenül politizálni, hogy emberek csak azért kerüljenek veszélybe, mert egy meccs fontosabb.

Emlékeztetett arra, hogy az MSZP egy újabb 5-pontos védelmi csomagot terjeszt a Parlament elé, melyben követelik, hogy ha már a magyar emberek adóforintjaiból rengeteg pénzt költöttek tesztek vásárlására, akkor minden magyar állampolgár ingyen teszteltethesse magát, valamint azt is, hogy akinek az állása veszélyben van, vagy elveszítette azt, annak a kormány azonnal fizesse meg a munkabére 80 százalékát.

„A munkanélküli ellátást a jelenlegi három hónapról emeljék kilenc hónapra, a családi pótlékot duplázzák meg, fizessék ki a 13. havi családi pótlékot, vezessék be a nyugdíjak svájci indexálását, és a legkisebb nyugdíjakat azonnal emeljék meg” – sorolta Bangóné Borbély Ildikó az MSZP követeléseit.