mszp.hu | Belföld
2020. május 18. 16:40

Több kenyeret, kevesebb cirkuszt!

Több kenyeret, kevesebb cirkuszt!
Az MSZP felszólítja a kormányt, hozza nyilvánosságra, hány milliárdot költene az adófizetők pénzéből az augusztus 20-i, többnaposra tervezett gigabulikra az éhező tömegek megsegítése helyett.

Újabb online petíciót indít a párt, kifejezetten ennek az ügynek szentelve, jelentette be Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője és budapesti elnöke hétfő délelőtt, online sajtótájékoztató keretében.

„A magyar kormány minden idők legnagyobb ünnepi rendezvénysorozatára készül az adófizetők pénzéből, miközben a járvány kimenetele még kétséges. Ilyenkor kíván tömegrendezvényt tartani, miközben emberek százezrei vesztik el munkájukat, családok biztonsága, megélhetése kerül veszélybe!” – emlékeztetett Molnár Zsolt.

„Felszólítjuk a kormányt, hozza nyilvánosságra a költségvetését az augusztus 20-i tűzijátéknak, valamint a rendezvénysorozatnak, és ezt a jelentős összeget, amely milliárdokról is vagy akár tíz milliárdról is szólhat, fordítsák a járványveszély-helyzet enyhítésére, védekezésre, de legfőképpen azoknak a családoknak a támogatására, akik elvesztették a munkahelyüket vagy a megélhetésüket!” – jelentette be.

A szocialista politikus rámutatott, „Egy nemzet nem attól lesz erős, ha pompás tűzijátékokat, irracionális költségeket költ különböző ünnepségsorozatokra, hanem attól, ha szolidáris egymás iránt”. Elmondta, a Magyar Szocialista Párt online aláírásgyűjtést indít, hogy a tervezett 3 napos augusztus 20-i népünnepély extravagáns költségvetését a kormány fordítsa a járványhelyzet enyhítésére, szociális támogatásokra, és ne irracionális ünnepségsorozatra!

Molnár Zsolt kérte a nézőket, írják alá az MSZP honlapján és online felületein a támogató nyilatkozatot, hogy a nemzet valóban egymás iránt legyen szolidáris, és ne „újabb pénzszivattyúba kerüljenek bele az adófizetők forintjai”.

„A régi római mondás így szólt: „Kenyeret és cirkuszt”! A magyar kormány csak cirkuszt kíván adni a magyar embereknek, kenyeret nem. Ne hagyjuk, és kérjük, hogy támogassanak minket!” – szólította meg az országot Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke.

Kapcsolódó párttagok