MTI/mszp.hu | Belföld, Gazdaság, Külföld | kivándorlás
2018. augusztus 20. 11:59

Több magyar hagyta el a hont, mint ahány ezer éve elfoglalta

Az MSZP elnökségi tagja szerint kivándorlási válság van Magyarországon. Hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Bihal Dávid azzal érvelt, hogy az utóbbi években többen hagyták el az országot, mint ahányan a honfoglaláskor ide érkeztek.
Hatszázezer ember ment el az országból, és további 250 ezer tervezi, hogy elhagyja hazánkat - mondta az ellenzéki politikus, aki szerint a fiatalok is annak az orbáni politikának az áldozatai, amely mindent el akar törölni, ami a múlthoz kötődik.
 
Torzsa Sándor, a Societas, az MSZP ifjúsági szervezetének elnöke a sajtótájékoztatón arról beszélt: Szent István ünnepén emlékezni kell államalapító királyunkra, aki leszámolt a Kelet és a Nyugat közti hintapolitikával és egyértelműen az utóbbi mellett kötelezte el az országot, és akinek politikájában fontos volt a tudásalapúság és a fiatalok jövője.
 
"A Fidesz világában" az állampolgárok alattvalók - jelentette ki, annak a véleményének adva hangot, hogy ebben a struktúrában az állam nem a kiszolgáltatottság csökkentésében, hanem fenntartásában érdekelt, ezért vándorolnak ki a magyar fiatalok.


Kapcsolódó galéria: Több magyar hagyta el a hont, mint ahány ezer éve elfoglalta

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »

Kapcsolódó párttagok