Több munkát, bért és biztonságot!

A kormánynak több munkát, több bért és több biztonságot kellene garantálnia az embereknek.

Erről Tóbiás József, a elnök-frakcióvezető és Tóth Csaba, zuglói országgyűlési képviselő beszélt csütörtökön, a budapesti Bosnyák téren, ahol az ellenzéki párt napközben jótékonysági ruhaosztást tartott. 

Tóbiás elmondta, a kabinet öt éve olyan költségvetéseket fogad el, amelyekkel a védteleneket gyengíti, holott a segítségnyújtás lenne a kormány egyik alapvető feladata. Ezért a jelenlegi helyzeten csak az MSZP nemzeti béremelési programja és egy igazságos közteherviselési rendszer bevezetése változtathat - fejtette ki, hozzátéve: az önkormányzatoknak vissza kell adni azokat a forrásokat, amelyekkel helyben enyhíthetők a szociális feszültségeket.

Tóth Csaba közölte, a mostani a harmadik jótékonysági akciójuk a Bosnyák téren, amelyeket azért indítottak, mert a kormány magára hagyta az egyre növekvő számú szegényeket, hiszen róluk már csak az önkormányzatoknak kell gondoskodniuk. Ez Zuglónak 500 millió forintos többletkiadást jelent - mondta, majd emlékeztetett, a helyi szocialisták a közelmúltban ugyanitt kétszer, alkalmanként 5-600 családnak segítő ételosztást tartottak, míg a mostani ruhaosztással 4-500 családot kívánnak segíteni. „Reméljük a példánk ragadós lesz” - fogalmazott a kerület parlamenti képviselője.