Több pénzt az embereknek! - Reagálás Rogán Antal sajtótájékoztatójára

Eddig is világos volt, hogy a Fidesz által bevezetett tranzakciós adó igazságtalan a kiskeresetű dolgozókkal szemben, mert a már leadózott jövedelmüket adóztatja tovább. Azzal, hogy az ingyenes készpénzfelvételt csupán februártól teszik lehetővé, még sok-sok ezer forintot fognak kivenni a családi kasszákból.

Egyébként sincs kétségünk: a bankok ezután is meg fogják találni a módját, hogy a lakosságra hárítsák a tranzakciós adó 100 milliárdos terhét. Ahogy a 27%-os európai rekordáfa is rengeteg pénzt fog még kivenni a kiskeresetű családok zsebéből, és az igazságtalan, egykulcsos személyi jövedelemadó is a gazdagoknál hagy többet.

A Fidesz eddig már 3000 milliárdos megszorítást vezetett be. Az igazságtalan adórendszer mellett a lakosságra áthárított extraadók, vagyis a chipsadó, a sárgacsekkadó, a telefonadó, a biztosítási adó, a baleseti adó, a közműadó, a bankadó vagy az ágazati különadók évi ezermilliárd forint pluszterhet jelentenek az embereknek.

Kormányra kerülve elsőként az adórendszert fogjuk rendbe tenni. Az egykulcsos helyett igazságos adórendszert vezetünk be, hogy a gazdagok több, a kisebb keresetűek pedig kevesebb adót fizessenek és adójóváírással is támogatni fogjuk a legalacsonyabb fizetések vásárlóerejének növekedését. Több pénzt az embereknek!

Józsa István,
frakcióvezető-helyettes