2011. március 08. 13:19

Több tényt! - bocsánatkérés helyett

Bocsánatkérés helyett az MSZP inkább szeretné felhívni - a hivatalos honlapja szerint - egy szolidáris társadalom felépítésén fáradozó KDNP figyelmét néhány tényre, amely a legkiszolgáltatottabb, legelesettebb embereket sújtó megszorítások buzgó támogatása közepette úgy fest, elkerülte a figyelmét.

A KDNP mai nyilatkozata jó példája a műveletlenségnek és a kicsinyes politikai vagdalkozásnak. Heller Ágnes a világ legismertebb élő magyar filozófusa, aki egymaga többet tett Magyarország tekintélyének gyarapításáért, mint azok, akik most mindent megtesznek meghurcolásáért.

Heller Ágnest a világ, a nemzetközi tudományos élet legjava tiszteli és elismeri. Mi magyarként büszkék vagyunk Heller Ágnes tudományos teljesítményére, szocialistaként pedig büszkék vagyunk arra, hogy elfogadta Nőtagozatunk közéleti díját. Magáról állít ki bizonyítványt, aki Heller Ágnesnek tán egyetlen sorát sem olvasta, viszont most félig értett filozófiai terminusokat használva, "lét és tudat" viszonyával élcelődve próbálja besározni a nevét.

A tényekhez visszatérve: Magyarországon nem terror volt 2006-ban, hanem emberek életét veszélyeztető, brutális támadás közvetlenül és legelőször az MTV székháza, közvetve pedig a demokratikus jogállam intézményei ellen. Ennek során nem azokat kellett megvédeni, akik részt vettek a brutalitásban, hanem azokat, akik vétlen elszenvedői voltak a nyílt utcai erőszaknak. A felelősség mindazoké, akik a támadásban részt vettek, azt szervezték, burkoltan vagy nyíltan támogatták.

Az MSZP, annak Nőtagozata nem díjazza a kereszténydemokraták azon igyekezetét, amellyel az Orbán-csomag brutális megszorításairól, vagy épp a teljes rendőri állományt megalázó semmisségi törvényről igyekszik elterelni a figyelmet.

p.s.:

Ha van párt, amely a ma bocsánatkéréssel tartozik, az éppen az a KDNP, amelynek oktatási államtitkára pedagógusok ezreit bohócozta le, asszonyok tízezreit verte át a 40 év munkaviszony után járó nyugdíjazás ígéretével, gyermektelen nők százezreit hozta hátrányos helyzetbe az egykulcsos adórendszerrel és magyar lányok millióitól vonná meg a magzatukról való önrendelkezésük jogát.