mszp.hu | Belföld | Kecskemét világítás
2018. január 23. 10:32

Több világosságot Kecskemétre is

Évekkel ezelőtt már felhívták a figyelmet a kecskeméti ellenzéki politikusok, hogy alaposan meg kell vizsgálni a ledes világítási rendszer kiépítése előtt a hétköznapokra gyakorolt hatásait. A miniszterelnök családjának érdekeltségébe tartozó Elios Zrt. kivitelezésében megvalósult közbeszerzés több ponton is problémás lehet. Erről tartott sajtótájékoztatót hétfőn Falusi Norbert (LMP) és Király József (MSZP) önkormányzati képviselők.

Öt-hat évvel ezelőtt már a közbeszerzés kapcsán kérdéseket tettek fel a fideszes városvezetésnek, miért nem tud kecskeméti vállalkozó nyerni a pályázaton, miért kell a köztudottan a miniszterelnök családi köréhez tartozó cégnek egyedüli nyertesként vinnie a több milliárdról szóló beruházást. Erre a kérdésükre a fideszes városvezetés politikai támadás felkiáltással válaszolt, érdemlegesen nem reagáltak az ellenzéki képviselők kérdéseire.

Mint azt  Falusi Norbert elmondta, mára bebizonyosodott, hogy itt minőségi kérdésekről van szó, a város érdekét, a közpénzek megfelelő felhasználását kell először figyelembe venni, amikor a ledes közvilágítás kérdését vitatják. Nem mellesleg megszaporodtak a gyalogos és kerékpáros balesetek a hajnali és esti órákban, ezért Király József már külön bizottsági ülést is összehívott, amelyen kifejezetten a lakosok által jelzett problémák voltak a középpontban.

Mindezek után Király József az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentéséről elmondta, hogy országos botrány van kialakulóban a nem megfelelő közbeszerzések miatt , amelyek akár Kecskemétet is érinthetik. Éppen ezért a következő közgyűlésen választ várnak arra, hogy a Mercedes városa is érintett-e, és ha igen, milyen problémákat tártak fel pontosan.

Hozzátették, Kecskemét és lakosai megérdemlik, hogy minőségi közvilágítást kapjanak a befizetett adóforintjaikért, ezért minél előbb rendezni kell a felmerülő problémákat.

Kapcsolódó párttagok