mszp.hu | Belföld | majális 2016
2016. május 01. 14:49

Tóbiás József: 2018-ban győzünk, és ehhez a társadalommal kötünk szövetséget

Tóbiás József köszönetnyilvánítással kezdte beszédét: azoknak mondott köszönetet, akik az elmúlt években kiálltak az MSZP mellett és olyan időkben is életben tartották a reményt, amikor a kormánypárti sajtóból más sem dőlt, csak hogy nincs is szükség a baloldalra. Az MSZP elnöke szerint az elmúlt két esztendő bebizonyította, hogy az MSZP által képviselt igazi baloldaliságra nagyobb szükség van, mint valaha.

Tóbiás szerint sokan mondják, hogy nincs pénz fizetésemelésre, színvonalas egészségügyre, az oktatás modernizálására, a hétköznapok biztonságának megteremtésére. Nekik válaszul hat olyan kiadási tételt említett az olimpiától Orbán Budai Várba való költöztetéséig, amelyek elhagyása csaknem 2000 milliárd forintos mozgásteret jelentene a költségvetés számára. „Ennek a pénznek az embereknél van a helye! És nem lehet olyan vitát folytatni, hogyan lehet megmenteni azokat a milliókat, akik ma várják a segítséget” – jelentette ki az MSZP elnöke.

Tóbiás József szerint minden jel arra mutat, hogy a hatalom fél a néptől. Ennek bizonyításaként emlékeztetett: az elmúlt két évben mindenhol, ahol a valódi Magyarország megmutatta magát, győzött. „Az emberek szabadságot és biztonságot szeretnének. Ehelyett mit látnak? Azért is küzdeni kell, hogy az elmondhassák a véleményüket. Fél a hatalom, mert ha az emberek kinyilváníthatnák a véleményüket, kiderülne, hogy nem lehet a néppel szemben kormányozni.”

Az MSZP elnöke szerint félúton vagyunk, de az MSZP jó úton jár, amikor a társadalmat feszítő kérdésekre próbál választ adni. „Az nem pártpolitika, hogy embereknek a saját létválságukban naponta kell dönteniük, hogy számlát fizessenek, gyógyszert váltsanak, vagy enni adjanak a családjuknak. Mi nem ilyen országot akarunk! De a változáshoz több kell, mint hogy egy ember azt mondja, mit tehetek én a hatalommal szemben. Közösségeket kell keresni, közösségeket kell építeni a hatalommal szemben.”

Tóbiás József emlékeztetett arra, hogy az idei május 1-je kettős ünnep. Anyák napja alkalmából köszöntötte az anyukákat, nagymamákat, majd megjegyezte: jó lenne ünnepelni a kivívott munkavállalói jogokat, a tisztességes munkáért adott tisztességes bért – de egyelőre nincs ok az ünneplésre. „Mi hiszünk abban, hogy egy olyan nyugatias, biztonságos, szabadabb hellyé tehetjük Magyarországot, amely minden polgárának biztosítja az egyenlőséget.”

Az MSZP elnöke végezetül kijelentette: pártjával két év múlva győzelemre készül. „2018- ban győzünk, és ehhez nem kell szövetséget kötni sem a Fidesszel, sem az őket kiszolgálókkal. A társadalommal kell szövetséget kötni, és amit felépítünk, az nem egy párt, de még csak nem is pártok együttműködése. Mi azért dolgozunk, hogy igazak legyenek Horn Gyula szavai: Magyarországon nem csak megszületni és meghalni lehet, hanem tisztességesen élni is.” – zárta beszédét Tóbiás József, az MSZP elnöke.


Kapcsolódó galéria: Miénk a liget! - Majális 2016

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »

Kapcsolódó párttagok