MTI/mszp.hu | Belföld | ételosztás 2014 Veszprém
2014. december 20. 15:49

Tóbiás: tovább mélyül a szegénység, segíteni kell egymást

Az MSZP elnöke szerint a jövő évi költségvetés alapján tovább mélyül majd a szegénység az országban, ezért egymás segítésére van szükség.
MTI Fotó: Nagy Lajos

Tóbiás József erről szombaton Veszprémben, sajtótájékoztatón beszélt, ahol húsz család kapott ajándékcsomagot az MSZP helyi szervezetétől.

A szocialista párt elnöke elmondta: országszerte 225 településen szerveztek adománygyűjtést, "cipősdoboz-akciót", tartósélelmiszer-gyűjtést és melegételosztást hirdettek meg. Az akció novemberben kezdődött, és karácsonyig tart.  

A politikus szerint az adománygyűjtésre azért van szükség, mert négymillió ember él ma a létminimum alatt Magyarországon, és a jövő évi költségvetés alapján várhatóan tovább mélyül a szegénység.

Ezért szavai szerint szükség van az ilyen jellegű összefogásra - tette hozzá, hangsúlyozva, fontos, hogy egymás segítését egy baloldali párt szem előtt tartsa, "hiszen a kormányzattól nem kapnak segítséget az emberek".    

Az elfogadott költségvetés Tóbiás József szerint veszélyezteti az emberek munkahelyét, egzisztenciáját, miközben "folytatódik a kormányzati korrupció.”

Azt mondta: arra kérik Áder János köztársasági elnököt, ne írja alá a ”trafikmutyi újabb állomását jelentő", valamint a vasárnapi zárva tartásról és a szociális ellátórendszer ”embertelen átalakításáról” szóló törvényeket.

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese hangsúlyozta, hogy bár Veszprém nem tartozik a szegény városok közé, sokan vannak, akik rászorulnak a csaknem 250 adag gulyáslevesre, amelyet a nehéz sorsú emberek között szándékoznak szétosztani.

Veszprém megye ”megmozdult” az akció során, ezt a hozzáállást szeretnénk tapasztalni az egész országban – mondta a szocialista párt elnökhelyettese.