Tolna megyei jelöltbemutató

Bemutatta Tolna megyei országgyűlési képviselőjelöltjeit az MSZP és az Együtt-PM szövetség csütörtökön Szekszárdon. A megye két választókerületében a szocialista párt, egyben az Együtt-PM indít jelöltet a 2014-es választáson.  

MTI Fotó: Kiss Dániel

Mesterházy Attila MSZP-elnök és Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke sajtótájékoztatón ismertette: a Tolna megyei 1. számú, szekszárdi választókerületben Harangozó Tamás szocialista országgyűlési képviselő, a párt Tolna megyei elnöke, a 2-es, dombóvári választókerületben Tigelmann Péter vállalkozó (Együtt-PM), a 3. számú, paksi kerületben Heringes Anita, az MSZP paksi elnöke a jelölt.

Mesterházy Attila és Szigetvári Viktor hangsúlyozta, hogy közös jelöltként tekintenek minden MSZP- és Együtt-PM-jelöltre.

Szigetvári Viktor ugyanakkor megjegyezte azt is, hogy a közös kampányban a hangsúlybeli és programbeli különbségeket fenntartják.

Harangozó Tamás kiemelte: az emberek Szekszárdon is a "bőrükön érzik az elszegényedést, és az oligarchák kizárólagossága miatti kilátástalanságot". "Azt, hogy Fidesz elveszi a megélhetést a tisztességes vállalkozóktól, mi sem mutatja jobban, mint a , ami Szekszárdon nyilvánosságra került" - mondta.

Tigelmann Péter azt mondta: azért vállalta el a jelöltséget, mert úgy érzi, segíteni tud abban, hogy az "ellenzék Orbán Viktor rendszerét eltakarítsa". A 48 éves vállalkozó úgy vélte, hogy konzervatív neveltetése okán jó eséllyel indul Bonyhád térségét is magába foglaló dombóvári választókerületben.

Heringes Anita hangsúlyozta, hogy a tíz leggazdagabb település között lévő Paks mellett a 33 leghátrányosabb kistérség közé sorolt Tamási térsége is a Tolna megyei 3-as választókerülethez tartozik. A 29 éves, bölcsész végzettségű politikus azt mondta, a paksi atomerőmű esetleges bővítésével kapcsolatban energetika klaszter létrehozására volna szükség.

Mesterházy Attila az MTI azon kérdésére, befolyásolják-e a baloldal esélyeit a választókerületek új határai, azt mondta: "ameddig titkos szavazás van Magyarországon, bármelyik kormány leváltható". Szigetvári Viktor úgy vélte: azzal, hogy a "billegőnek" tekinthető dombóvári kerület Bonyháddal egyesült, sikerült a baloldali esélyeket nehezíteni, de nincs az az átalakítás, ami lehetetlenné tenné a győzelmet.