www.mesterhazyattila.hu
2011. december 18. 12:06

Tolvajok

Hivatalossá vált, hogy Magyarországon immár nem csak másodrendű, hanem harmadrendű állampolgárok is vannak.

Másodrendűvé először az a hárommillió ember vált, akit a kormány megzsarolt egy évvel ezelőtt. Szemforgató, cinikus módon a választási szabadságra hivatkozva azt közölték:
aki nem lép ki a magán-nyugdíjpénztári rendszerből, elveszti a társadalombiztosítási nyugdíjra való jogosultságát. Pontosan tudták, hogy ez alkotmányellenes, hiszen a munkáltatói járulék (pardon, adó) befizetése megalapozza a nyugdíjjogosultságot.Ezen a héten továbbment a kormány: egy nap leforgása alatt először elvette a megmaradt magánpénztári tagoktól egy újabb évi befizetésüket, majd az egész díjfizetést úgy ahogy van, betiltotta. Ezeket az embereket a kormány kétszer lopta meg, kétszer vette el a szabadságukat. A harmadosztályba sorolta őket.

Szégyen, hogy ilyen kormánya van a magyar embereknek.
Szégyen.

Az alkotmánybíróság becsülete pedig oda, merthogy a nyugdíjügyben alkotmányossági aggályokat megfogalmazó beadványok elbírálását addig halogatta, amíg azok hatályukat vesztik az új alaptörvény életbe lépésével.
Bíró urak, Önöket nem kilencévnyi nyaralásra választották meg!

Itt azonban még messze nem volt vége a hétnek. A kormánytöbbség elfogadni készül az országgyűlést biodíszletté változtató, a parlamenti vitát a föld színéről eltörlő házszabály-módosítást. Ettől kezdve a többség akár egy órával a szavazás előtt is alapjaiban változathatja meg egy jogszabály szövegét. E javaslat előterjesztőinek nevét örökre megjegyezzük. Tervezetük rendkívüli állapotot hoz létre - egyelőre csak a Házban.
Orbán Viktor a hétfői parlamenti vitában még magából kikelve szidta az ellenzéket, mert állítólag mi degradáljuk az országgyűlést, mikor rámutatunk arra, hogy a vezénylő tábornokot zokszó nélkül szolgálják ki főtisztjei és közkatonái. Valójában, a parlament ezentúl nem játszóház lesz, hanem rideg kaszárnya. A párt ökle. Az egyetlen örömteli esemény ezzel kapcsolatban, hogy az LMP-vel együtt tiltakozhattunk a Fidesz brutális demokráciarombolása ellen.

Szintén ezen a héten a Fidesz elfoglalta az utolsó előtti független intézményrendszert, az igazságszolgáltatást.
Nyugati demokráciákban elképzelhetetlen, hogy egy aktív kormánypárti európai parlamenti képviselő házastársa a bírák legfőbb munkáltatójává, szakmai munkájukat befolyásoló felettesévé váljon. Ilyen egyszerűen nincs, ez elemi szintű összeférhetetlenség.

Hozzátehetjük, a bírói rendszer átalakításával kapcsolatban továbbra is fennállnak az Európai Unió kétségei és kemény kérdései. Bár a közigazgatási és igazságügyi miniszter állítása szerint megnyugtatta Viviane Reding európai biztost, később kiderült: ez egyszerűen nem igaz. A bírák nyugdíjazásával, a Legfelsőbb Bíróság megszüntetésével kapcsolatos kérdések továbbra is fennállnak.

No, és az utolsó független intézmény ellen is támadást intéz a kormányoldal, mikor össze akarja vonni a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét a Magyar Nemzeti Bankkal.
Ily módon egyrészt mód volna arra, hogy a szervezeti változtatás miatt elzavarják a jegybank elnökét. Másrészt, ennek nyomán a kormány politikai fennhatósága alá - értsd:
odarendelt nacsalnyikjának kezébe - kerülhetne a monetáris politika. Az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap máris tiltakozott. Sőt, a Budapesten tárgyaló IMF delegáció úgy, ahogy volt, hazautazott. Elképesztő felelőtlenség, amit a kormány művel, beleértve az IMF-küldöttség távozását követő ostoba és bárdolatlan nyilatkozatokat.

Azt mindig is tudtam, hogy Orbán Viktor hazudott, mikor azt mondta, ő még sosem hazudott. Most azonban már azon
gondolkodom: van-e olyan, amikor Orbán Viktor nem hazudik?

Nem ártana azonban szembesülnie azzal, hogy hamarosan nem csupán elveszti a hatalmát, hanem ritkán láthatóan csúfos bukást fog megélni. Azokkal együtt, akik most segédkeznek a demokrácia utolsó darabjainak szétszedésében. Megvetés és utálat fogja őket övezni, mert ellopták az emberek pénzét, ellopták tőlük a Köztársaságot, elveszik tőlük jogaik nagy részét és még a méltóságuktól is meg akarják őket fosztani. Ilyesmit Magyarországon eddig csak megszálló hatalom tett. Orbán Viktor második kormányzása a magyar történelem egyik legmélyebb pontja.

Orbán Viktor után elindulhatunk majd végre felfelé.