2012. április 05. 13:34

Tönkrement fideszes önkormányzatok: se tömegközlekedés, se villany, se fűtés...

Az MSZP már korábban is jelezte, hogy a felelőtlen fideszes rablógazdálkodás az önkormányzatoknál súlyos eladósodáshoz, ennek folyományaként az önkormányzati szolgáltatások megszűnéséhez vezethet. Sajnos megint igazunk lett. Nem elég a politikai szolgalelkűség, városvezetői szakértelem is kell. A Fidesz, úgy tűnik, tettekben átvette Csurka István mondatát, miszerint a szakértelem szocialista trükk. Csurka is belebukott és most a Fidesz is tönkre vágta az országot, amit sajnos megint a magyar polgárok szenvednek meg.

Persze egy olyan szellemiségű Fidesz esetében, amely szerint nem kell 16 év után tanulni és a felsőoktatási keretszámokat is a felére kell csökkenteni megszűntetve az ingyenes oktatást, semmi meglepő nincs abban, ha a szakértelmet háttérbe helyezi és az otromba butaságot, a csalást, lopást és a sumákolást tekinti értékrendjének.

Teljesen logikus, hogy ennek eredményeként ma kifosztják a rendszerváltás legfontosabb intézményeit, az önkormányzatokat, majd követelik tőlük, hogy fizessenek a szolgáltatásokért, miközben bevételeik jelentős részét elveszik tőlük. Újabb adókra kényszerítik őket, amiket a polgárok már nem tudnak kifizetni, ezért az önkormányzatokat kárhoztatják majd, holott az állam, pontosabban az Orbán-kormány a felelős mindezért.

Székesfehérváron például az Alba Volán már felmondta a megállapodást, így szeptember 1-től már nem lesz tömegközlekedés a városban. A felelős pedig Orbán Viktor, a Fidesz-kormány és a felelőtlenül gazdálkodó fideszes polgármesterek.

Az MSZP felszólítja Orbán Viktort és a Fideszt, hogy haladéktalanul tegyen lépéseket a tömegközlekedés garantálására és az önkormányzatok egyéb szolgáltatásainak biztosítására! Nem szavakat várunk, mert Orbán Viktor esetében tudjuk, hogy az semmit sem ér, hanem tetteket. Amennyiben erre képtelen, akkor azonnal adja vissza az önkormányzatoknak a jogosítványaikat, hogy szabadon gazdálkodhassanak a forrásaikkal, és ne egy dilettáns központi verdikt rabszolgái legyenek.

Lukács Zoltán,
frakcióvezető-helyettes,
országgyűlési képviselő