Töröljük el a kerékbilincselést Budapesten!

Az elmúlt években Budapest szerte szokássá vált, hogy a hatóságok a legjelentéktelenebb közlekedési szabálytalanságok esetén is kerékbilinccsel büntetik az autósokat. Ehhez elég akár egy félreeső, kis utcában a menetiránnyal szemben parkolni vagy épp néhány centiméterrel túlnyúlni a felfestett csíkokon.

Egyértelmű, hogy mind a főváros, mind a kerületek elsősorban bevételszerzési céllal használják ezt a barbár és kőkorszaki módszert, amely túl azon, hogy gyakran aránytalan és indokolatlan terhet ró az autósokra, akár napokra is konzerválhatja a szabálytalan helyzetet.

Az indokolatlan fővárosi kerékbilincselések miatt az alapvető jogok biztosa is vizsgálatot indított, amelynek során elmarasztalta a hatóságot.

Tarlós István a 2006-os kampányában azt ígérte, megválasztása esetén az első dolga lesz felszámolni a kerékbilincselést Budapesten. 2006-ban Tarlós István ugyan nem győzött, 2010 óta azonban ő a főpolgármester, ennek ellenére a kerékbilincselés mára sosem látott méreteket öltött a fővárosban.

A Fővárosi Közgyűlés soron következő rendes ülésén lehetőséget adunk Tarlós Istvánnak, hogy betartsa 11 éve tett ígéretét: kezdeményezzük, hogy Budapest közigazgatási határain belül töröljük el a kerékbilincs alkalmazását a közlekedési szabálytalanságok bírságolása során.

Horváth Csaba és Szaniszló Sándor,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

Kapcsolódó párttagok