mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2021. szeptember 14. 10:56

Történelmet ír a Fidesz: sohasem volt még olyan drága a benzin, mint most, a kormányzása alatt

Történelmet ír a Fidesz: sohasem volt még olyan drága a benzin, mint most, a kormányzása alatt
Történelmi rekordszintre emelkedik szerdán a benzin ára, a gázolajé pedig csak 1 forinttal marad el a csúcsdöntéstől. A drágulásban meghatározó szerepet játszik a forint gyenge árfolyama, amire Orbán Viktor 2008-as énjétől tudhatjuk, hogy a miniszterelnök-csere a megoldás.

A Fidesz ellenzékben még azt hangoztatta, hogy a gyenge forintért és a drága benzinért a kormány a felelős. Akkor most, 11 év fideszes kormányzás után mégis ki a felelős a rekordmagas inflációért, a méregdrága üzemanyagokért és az erőtlen forint árfolyamáért?

Az Orbán-kormány és az MNB semmit sem tesz az elszabaduló árak megfékezéséért, sőt tudatosan gyengítik a forintot azért, hogy nyerészkedjenek az árfolyamon, így biztosítva a kiváltságos kevesek gazdagodását, miközben a többség terhei folyamatosan nőnek.

Az MSZP azt követeli, hogy a Fidesz ne nyerészkedjen az emberek kárára! Továbbá felszólítjuk a kormányt és a jegybank vezetését, hogy tegyenek érdemi lépéseket az infláció és az üzemanyagárak emelkedésnek megállítása, valamint a forint erősítése érdekében!

MSZP