2011. március 24. 11:56

Törvény előtti egyenlőséget mindenkinek!

Magyarországon, ha egy tizennégy éves gyerek a sarki közértben ellop egy tábla csokit, börtönbe kerülhet. A törvény előtti egyenlőség azonban mindenkire kell, hogy vonatkozzon, tehát még az úgynevezett fülkeforradalom sem jogosítja fel Fidesz-KDNP-s képviselőket, hogy ne feleljenek a törvény előtt tetteikért!

Miként tervezi megvalósítani a kormány az egyablakos ügyintézést? - érdeklődhetett Székyné Sztrémi Melinda fideszes képviselő tegnap a Parlamentben. Az a Székyné Sztrémi Melinda, akinek nemrég életbiztosítást kötöttek a nevére Salgótarjánban. Az adófizetők pénzéből.

 Földi László, Cegléd KDNP-s polgármestere - szintén tegnap, szintén a Parlamentben - a napirend előtt beszélhetett. Az a Földi László, aki sok kormánypárti képviselőtársához hasonlóan érintett a dupla költségtérítési botrányban.

 Székyné Sztrémi Melinda és Földi László - ahelyett, hogy a tetteikért kéne felelniük - nyugodtan ?oszthatták az észt? tegnap a Parlamentben, hiszen törvénytelen cselekedeteik ellenére továbbra is élvezik ?pártunk és kormányunk? bizalmát.

 A Fidesz-stílusba azonban a felelősség vagy a szégyenérzet nem fér bele. Hogy is férhetne, amikor Lázár János sem csinál titkot abból, hogy lézer elhárítóval felszerelt, havonta 600 ezer forintért bérelt luxus Audival jár, illetve arról beszél, hogy ?akinek nincs semmije az annyit is ér?, vagy Szijjártó Péternek és Budai Gyulának cseppet sem fáj a fejük amiatt, hogy többször beverték azt a kétmilliós bérplafonba. Miként Szőcs Géza sem érzi magát kényelmetlenül amiatt, hogy miközben kulturális intézmények zárnak be, addig ő ?80 napos? föld körüli utazást tett, s szégyenérzet nélkül szónokolt.

 Magyarországon, ha egy tizennégy éves gyerek a sarki közértben ellop egy tábla csokit, börtönbe kerülhet. A törvény előtti egyenlőség azonban mindenkire kell, hogy vonatkozzon, tehát még az úgynevezett fülkeforradalom sem jogosítja fel a Fidesz-KDNP-s képviselőket, hogy ne feleljenek a törvény előtt tetteikért!

 Ezért szólítunk fel minden jóérzésű demokratát, hogy áprilisban - a tüntetések havában - vegyünk részt minél többen a kormány népnyúzó politikája és pökhendi stílusa ellen tiltakozó demonstrációkon, nagygyűléseken!

 
Török Zsolt,

szóvivő