Törvényi védelmet az újságíró-társadalomnak!

A médiatörvény előírja a sajtónak a közérdeklődésre számot tartó eseményekről való sokoldalú és tárgyilagos tájékoztatást.

Ez egy olyan, nagy nyilvánosság előtt zajló eseménysorozat esetében, mint a tegnap délutáni is volt, nyilvánvalóan személyes jelenlétet kíván. A közelmúlt újságírókat ért atrocitásai azonban rávilágítottak arra, hogy félelemmel és gyűlölettel átitatott közéletünkben a demokratikus nyilvánosság képviselőit immár a nyílt utcai erőszaktól sem visszariadva próbálják elhallgattatni a demokrácia ellenségei.

Ez ellen a törvény erejével is fel kell lépnünk. Ezért javasoljuk, hogy azokat a magyar újságírókat, akik az emberi méltóságot tiszteletben tartva, a törvényeket betartva tájékoztatnak, a jövőben fokozott büntetőjogi védelem illesse meg a tájékoztatási tevékenységük alatt és az őket emiatt sújtó erőszakos cselekmények ellen.

Javaslatunk mind a jelenlegi, mind pedig a jövőre hatályba lépő új Büntető törvénykönyvben biztosítja a médiában dolgozók védelmét.

Az Országgyűlésnek ma benyújtott törvénymódosító javaslatunk támogatására szólítunk fel minden, magát demokratának valló parlamenti képviselőt. Mert nyilvánosság nélkül demokrácia sincs.

Mesterházy Attila,
elnök-frakcióvezető

A törvénymódosító javaslat megtekinthető az alábbi linken: http://www.parlament.hu/irom39/08856/08856.pdf