mszp.hu | Belföld | Klik Kecskemét
2014. szeptember 18. 12:37

Törvényt sértett a KLIK, az oktatási bizottság és a közgyűlés Kecskeméten

A szükséges intézményvezetői szakképzettséggel nem rendelkező pályázót támogatta a korábbi igazgatóval szemben a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ a kecskeméti Tóth László Általános Iskolában. Ehhez asszisztált az önkormányzat oktatási bizottsága, Mák Kornél oktatásért felelős alpolgármester és a félrevezetett közgyűlés is.

Kecskemét oktatásért felelős alpolgármesterének előterjesztése alapján, június 12-én zárt ülésen szavazták meg Polyák Márta Antóniát a Tóth László iskola élére. A törvénytelenség azonban már korábbra nyúlik vissza, hiszen a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) javaslata alapján Kecskemét Megyei Jogú Város Oktatási, Kulturális és Egyházügyi Bizottsága is jóváhagyta a szükséges képzettség nélküli személyt. 

Mindeközben Fenyvesi László, az iskolát 23 éve vezető igazgató pályázatát a KLIK elutasította, nem támogatta, tették ezt indoklás nélkül.

Király József, az MSZP kecskeméti frakcióvezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy megköveti a Fenyvesi Lászlót, hiszen egyértelmű törvénytelenség áldozata lett, míg az önkormányzati képviselőket megtévesztették az előterjesztéssel.

A szocialisták helyi vezetője hangsúlyozta, hogy vállalnia kell a felelősséget mindenkinek, aki részt vett ebben a folyamatban. Kiemelten a KLIK kecskeméti tankerület-vezetőjének, Györgyiné dr. Koncz Juditnak, Mák Kornél alpolgármesternek, valamint Leviczki Cirillnek, az oktatási bizottság elnökének. Utóbbi két személy ismét részt vesz az önkormányzati választásokon jelöltként a Fidesz színeiben. Elgondolkodtató, hogy a közügyeket szabad-e továbbra is a fenti személyekre bízni. Erről október 12-én dönthetnek majd a hírös városiak – tette hozzá.

Zárásként Király elmondta, hogy mentve a menthetetlent Polyák Márta Antónia állítólagosan visszavonta pályázatát egy nappal a kinevezés előtt. Ettől függetlenül a szocialista frakció nem tud szemet hunyni az ügy felett annak súlyossága miatt, ezért arra kérte a sajtótájékoztatón szintén résztvevő Laskovics Diánát, az MSZP országos elnökségi tagját, hogy továbbítsa a megfelelő fórumokra az ügyet.