mszp.hu
2016. október 10. 13:58

Törvényt sértett Simonka György!

A Nemzeti Választási Bizottság egyhangú határozata szerint a népszavazási kampányban Simonka György fideszes országgyűlési képviselő a szórólapja készítésével és terjesztésével megsértette a választási eljárásról szóló törvényben foglalt, jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét.

Mivel az október 2-i népszavazás érvénytelen volt, kimondhatjuk, hogy Simonka György veszíteni sem tud tisztességesen.

Látjuk, hogy ebben az országban csak arról lehet népszavazást tartani, ami Orbán Viktornak és a Fidesznek megfelelő. Van, hogy kopaszokkal akadályozzák meg a nekik nem tetsző kezdeményezést. Elköltöttek mintegy 15-20 milliárd forint közpénzt az érvénytelen népszavazásukra. Békés megyében is terjesztette a kormány ‒ szintén közpénzből ‒ azt a hazug és rossz szagú kék füzetét, amely nemcsak 100% uszítás volt, hanem ugyanúgy megsértette a választási eljárásról szóló törvényt ‒ a Nemzeti Választási Bizottság határozata szerint ‒ mint most Simonka szórólapja.

Simonka György szórólapján több településvezető aláírása mások neve mellett is szerepelt. Simonka azzal védekezik, hogy „technikai hiba” történt.

Az nem „technikai hiba”, hogy a számtalan gyanús ügye (milliárdos uniós pályázatok, Pilot-program stb.) ellenére még mindig mentelmi jog védi. Az rendszerhiba.

Olyan egyéni országgyűlési képviselője még nem volt ennek a térségnek, akivel kapcsolatban a médiában az jelent meg, hogy házkutatás volt nála.

Olyan sem volt, aki a megválasztása óta eltelt hat évben semmihez sem szólt hozzá az Országgyűlésben, a parlamenti bizottságban pedig a távolmaradásban volt csúcstartó: tíz bizottsági ülés közül csak egyre ment be.

Ilyen lusta, csak a saját meg a haveri köre érdekében eljáró képviselője még nem volt ennek a térségnek.

Mi azért dolgozunk, hogy ne is legyen. Az itt élők többet érdemelnek!
 

MSZP Békés Megye 4. Számú Választókerületi Szervezete elnöksége

Kettővel kevesebb!

2018-03-08 14:51