2011. március 25. 15:24

Törvénytelen és pofátlan* - újabb taggal bővült a Fidesz "fekete serege"

Újabb taggal bővült a kormánypártok költségtérítéssel visszaélő "fekete serege".

Az MSZP azt tanácsolja Rónaszékiné Keresztes Mónikának, hogy váljon meg tisztségeitől, milliós nagyságrendű fizetésétől és a jövőben boldoguljon a miniszterelnök által nagyvonalúnak tartott munkanélküli ellátásból.

Rónaszékiné Keresztes Mónika a Blikk információi szerint törvénytelenül vett fel több százezer forintot az adófizetők pénzéből. A pozícióhalmozó fideszes országgyűlési képviselő ezzel csatlakozott a kormánypártok "fekete seregéhez". Zsiga Marcellhez, Szabó Zsolthoz és Papcsák Ferenchez hasonlóan ugyanis ő sem "vette észre", hogy hónapokon át mind a parlamenttől, mind az erzsébetvárosi önkormányzattól felvette a költségtérítést.

Csatlakozhatna persze a Budai Gyula - Szijjártó Péter kettőshöz is, akik hónapokon át beverték a fejüket a kétmillió forintos bérplafonba, ám ez olyannyira nem fájt nekik, hogy észre sem vették. Társulhatna Gulyás Gergelyhez, aki tősgyökeres budapestiként több mint hatmillió forint választókerületi pótlékot vett fel. Útitársul szegődhetne Lázár Jánoshoz, a havi 600 ezerért bérelt luxus Audiban lenne hely számára, s ha a "száguldó" polgármester mellett nem érezné biztonságban magát, köthetne egy VIP-életbiztosítást Meggyes Tamás volt esztergomi, vagy Székiné Sztrémi Melinda salgótarjáni városvezetőhöz hasonlóan.

Nem elég, hogy Rónaszékiné Keresztes Mónika csatlakozott az állás- és pozícióhalmozó fideszes politikusok "fekete seregéhez", de pökhendi, kioktatós stílusban reagált a törvénytelen tettét firtató újságírói kérdésekre, mikor azt mondta, "nem kötelességem megmondani az összeget", illetve úgy nyilatkozott, "az új képviselők rengeteg papírt kapnak, sok a fogadóóra a választókerületben, az emberek minden gondja ránk szakad".

Ha a képviselőasszonyt ez a sok pozíció és a hozzá tartozó juttatás terheli, akkor az MSZP azt javasolja neki, hogy váljon meg tisztségeitől, milliós nagyságrendű fizetésétől és a jövőben boldoguljon a miniszterelnök által nagyvonalúnak tartott munkanélküli ellátásból.

A hatóságoktól pedig továbbra is azt várja, hogy tegyék a dolgukat a törvény előtti egyenlőség jegyében.

 * Lázár János, 2010. október 27.

 Török Zsolt,
szóvivő