2011. november 21. 08:56

Totális kudarc, tervezetlen látványkormányzás

Ami az elmúlt két és fél évben Pécsen történt, az nem sikertörténet, mint ahogy a város vezetése láttatni szeretné, hanem totális kudarc, tervezetlen látványkormányzás.

A pécsiek jövőre minden idők legkeményebb megszorításaival fognak szembesülni, persze tudjuk, csak azért, hogy nyerjenek… Bevezetik a korlátlan építmény és telekadót, megszűnik az iparűzési adó mentessége, emelik az idegenforgalmi adót, az iskolai étkezés díját és jövőre már a kutyák után is fizetnünk kell. Sikerült 17 milliárd Ft-ra feltornázni az éves hiányt – közben a fideszes haverok százmilliós tanácsadói díját is a lakossággal fizettetik meg.

Lassan véget ér egy előadás, melynek főszereplői – a pécsi városvezetés - egy virtuális valóságban élnek, amelyben bármennyire is szeretnék elhitetni, nem a pécsiekhez lojálisak, hanem kizárólag a Fideszhez. Ez súlyos károkat okoz a pécsieknek, hiszen az új adókkal velünk akarja a Fidesz megfizettetni a Vízmű-botrány kártérítését.

Amint az várható volt, miközben a pécsi városvezetés, Páva Zsolt polgármester és a Fidesz képviselői folytatják ócska operett-politikájukat, a SUEZ benyújtotta kártérítési igényét a bíróságra.

Felszólítjuk Páva Zsoltot, viselkedjen végre úgy, mint a város első embere és ne budapesti ügyvédek vagy a Kabinet szoknyája mögé bújjon. Viselkedjen végre felelős polgármesterként és ne tegye tönkre a várost.  Lássa be, nem hogy 10 milliárd Ft-ot, hanem még 1 milliárdot sem tudna a város kifizetni.

Felszólítjuk a Fidesz máig harcoló pécsi alakulatait, hogy - okulva főnökük példájából - szabadságharcukat azonnali hatállyal szüntessék be és kezdeményezzenek tárgyalásokat a SUEZ-zel a kártérítés összegének minimalizálásról.

Ha már azt nem veszik észre, hogy az előadásnak vége, akkor legalább az feltűnhetne nekik, hogy üres a nézőtér…

MSZP Pécsi Szervezete