mszp.hu | Belföld
2023. január 26. 15:56

Tóth Bertalan: a kormány kettős beszédet folytat Erasmus-ügyben

Tóth Bertalan: a kormány kettős beszédet folytat Erasmus-ügyben
A nap találós kérdésére keresi a választ Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője: Erasmus-ügyben vajon ki mondta a magánvéleményét és ki a kormány hivatalos álláspontját?

Navracsics Tibor január 25-én Brüsszelben úgy fogalmazott, hogy „Magyarország kész megszüntetni azokat az összeférhetetlenségi aggályokat, amelyek miatt az Európai Unió átmenetileg felfüggesztette az Erasmus+ és a Horizont Európa jövőbeni finanszírozását”.

Ezzel szemben Vitályos Eszter államtitkár asszony ugyanazon a napon kelt válaszában kifejtette, hogy nem fogadják el az Európai Bizottság azon döntését, ami a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványok és az általuk fenntartott egyetemek direkt uniós pályázatokból való kizárását támogatja, sőt, kitartanak a felsőoktatást megújító intézkedések mellett - írja Facebook posztjában Tóth Bertalan.

Az MSZP frakcióvezetője rámutat a kormány kettős beszédet folytat Erasmus-ügyben, valaki valótlant állít. Annak érdekében, hogy kiderüljön mi az igazság írásbeli kérdéssel fordult a kormány tagjaihoz.

Tóth Bertalan azt kérdezte Navracsics Tibortól:

  • Hogyan születhetett ugyanazon a napon két, egymásnak ennyire ellentmondó megszólalás?
  • A magánvéleményét vagy a kormány álláspontját képviselte Erasmus-ügyben?
  • Lemondana-e az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi tagságáról annak érdekében, hogy a magyar hallgatók továbbra is részt vehessenek az Erasmus-programban?

A frakcióvezető hasonló kérdést intézett Varga Judit, Szijjártó Péter, Nagy István, Lázár János és Csák János felé is. 

 

Kapcsolódó párttagok