MTI/mszp.hu | Belföld | parlament Szeged
2017. február 16. 19:31

Tóth Bertalan: az emberek mindennapi problémáival foglalkozna az MSZP

Tóth Bertalan: az emberek mindennapi problémáival foglalkozna az MSZP
Elsősorban az emberek mindennapi problémáival kíván foglalkozni a parlament tavaszi ülésszakán az MSZP - jelentette ki a párt országgyűlési frakciójának vezetője csütörtökön Szegeden.
Tóth Bertalan sajtótájékoztatóján elmondta, a szocialista képviselők olyan alternatívát kívánnak bemutatni, amely a választók elé tárja, a 2018-as kormányváltás után milyen Magyarországon élhetnek.
 
A politikus hangsúlyozta, ebben a munkában szoros együttműködésre törekednek Botka László miniszterelnök-jelölttel.
 
Azt mondta, hogy Botka László igazságosságról és esélyegyenlőségről szóló új baloldali politikája nagyon közel áll a frakció által képviselthez. Tóth Bertalan úgy fogalmazott, a frakció alapvető feladata a miniszterelnöknek ajánlott szegedi polgármester politikai elképzeléseinek megjelenítése a parlamenti munkában.
 
Az őszi ülésszak témái közül a párt Biztos megélhetés programját emelte ki a frakcióvezető. Ennek alapján a nettó a minimálbért 100 ezer forintra emelnék, úgy, hogy a vállalkozások terhei ne növekedjenek. Az MSZP visszaállítaná a nyugdíjemelés régi számítási módját. Ez alapján a nyugdíjakat 3,2 százalékkal kellett volna növekednie, szemben a kormányzat 1,6 százalékos emelésével, ami még az idei évre várt inflációt sem éri el. A nyugdíjminimum pedig 50 ezer forint lenne. A párt a világpiaci tendenciákat követve csökkentené az energiaárakat, és javaslatot tett valamennyi alapvető élelmiszer áfájának mérséklésére - sorolta a képviselő.
 
A szocialista képviselők továbbra is le akarják leplezni a Fidesz által létrehozott "államilag szervezett korrupciós rendszert", amely a magyar közélet a legnagyobb rákfenéje, gátolja az ország fejlődését és rontja versenyképességét - mondta a frakcióvezető.
 
Szabó Sándor országgyűlési képviselő közölte, a párt hangsúlyt fektet a parlamenten kívüli munkára is, szoros párbeszédre törekszik a szakmai, munkavállalói és civil szervezetekkel. Példaként - a többi közt - a megyei és regionális nyugdíjas szervezetek képviselőit összefogó országos idősügyi parlament létrehozását említette.

Kapcsolódó párttagok