mszp.hu | Belföld
2022. február 04. 19:15

Bűnvádi eljárásokban érintett maffiózó-képviselők szabadon szavaznak a Parlamentben!

Bűnvádi eljárásokban érintett maffiózó-képviselők szabadon szavaznak a Parlamentben!
Kevésnek tűnik a jogi lehetőség – pláne egy fideszes ügyészség közbenjárásával – az intézményesített korrupció megfékezésére: a megoldás a kormányváltás.

Hírzárlatot rendelt el a minisztereknek Kövér László, amennyiben az ellenzék a Parlamentben próbálja kérdezni őket a Völner-ügyről, máshol viszont nemigen lehet – mondta Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke péntek reggel a Spirit FM Aktuál című műsorában.

„Azt mondta Völner Pál egy igazságügy-miniszterhelyettesként, hogy az EMMI egy trágyadomb: ott olyan emberek dolgoznak, akik a közszolgálatban máshol nem kapnának helyet és nagyon-nagyon lusták. Arra lettem volna kíváncsi, hogy mit szól ehhez Kásler Miklós és mit szól ehhez Orbán Viktor miniszterelnök” – emlékeztetett Tóth Bertalan.

„Sajnos az EMMI működési eredményét az oktatási és az egészségügyi rendszerben látjuk, mégis kíváncsi lettem volna, hogy ők mit gondolnak egy olyan ember állításáról, aki nem mellesleg korrupciógyanúba keveredett, de mégiscsak belülről látja a kormány működését” – indokolta a kérdésfeltevést, hozzátéve, hogy a szokásos fideszes eljárást követve oda nem tartozó álindokkal – folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva – tagadták meg a törvényes jogot, hogy erre az emberek választ kaphassanak.

A szocialista politikus ismertette pártja és az Egységben Magyarország szövetség álláspontját, amely szerint felháborító, hogy miközben a kormányt is érintő példátlan korrupciós ügyében kisebb súlyú gyanúsítottakat már az év végén letartóztattak, a képviselő maffiózókat – tekintet nélkül még a mentelmi jog felfüggesztésére is – továbbra is szabadon és teljesen nyilvánosan hagynak lopni. Sőt, mint mondta, ezek a bűnvádi eljárásokban érintett képviselők szabadon szavaznak a Parlamentben.

Tóth Bertalan hangsúlyozta, a megoldás minderre a kormányváltás lesz április 3. után, a nép akaratának pedig mindenképpen hallatszódnia kell, még egy újabb méltatlan fideszes bábuval szembeni köztársasági elnök jelöltállításnál is, még akkor is, ha előre lehet tudni, hogy csak színjáték az egész, hiszen a Fidesz a saját pártkatonáját fogja belerakni az elnöki székbe.

„Természetes, hogy a választók azt várják el, hogy az ellenzék tudjon alternatívát állítani még egy ilyen helyzetben is, hiszen ugye öt évvel ezelőtt is volt közös jelöltje az ellenzéknek. Ez az egyeztetés zajlik, de nagyon-nagyon gyorsan le fogjuk zárni ezt a kérdéskört és meg fogjuk tenni a bejelentést” – értesítette a közvéleményt, a közbeszédben forgó lehetséges jelöltek személyéről még nem nyilatkozva. „Nem szeretnék most neveket megemlíteni még se pro se kontra: együtt fogjuk megtenni ezt a bejelentést” – ígérte az MSZP társelnöke.

Kapcsolódó párttagok