mszp.hu | Belföld
2019. április 10. 16:16

Tóth Bertalan: cél a 240 ezer forintos minimálbér

Az MSZP az együttműködést alkalmazó szociális Európában hisz, ahol 240 ezer forintos minimálbér, 95 ezer forintos minimálnyugdíj és 48 ezer forintos családi pótlék jár valamennyi uniós polgárnak - közölte a párt elnöke Pécsett.
Baranya megyében 10 településen 25 helyen gyűjtik az aláírásokat aktivistáink - jelentette be Szakács László, az MSZP Baranya megyei elnöke szerdai, Tóth Bertalannal tartott sajtótájékoztatóján Pécsett. A szülőföldjét üdvözlő MSZP-elnök ezt követően azt emelte ki, május 26-a arról szól, az együttműködést elutasító, nemzetállam alapú, korrupt, hatalommániás populista erőket választjuk, ahova Orbán is tartozik, vagy a mély európai integrációban hívő oldalt, amit az MSZP-PM közös listája képvisel. “A baloldali politikusok tudják Magyarországot képviselni az Európai Unióban, hiszen Orbán és pártja felfüggesztésével kisodródott Európából” - állapította meg. Tóth Bertalan úgy folytatta: “Mi a szociális Európában hiszünk. Azt akarjuk, hogy 240 ezer forintnál senki ne kereshessen kevesebbet az Európai Unióban! A minimális nyugdíj 95 ezer forint, a családi pótlék pedig legalább 48 ezer forint legyen! Ezek a garantált támogatások biztosabb megélhetést tudnak nyújtani Európa valamennyi országában.”

A pártelnök kitért a PM-mel való együttműködésre is, amit azért választottak, mert koalíciós társuk meggyőződéssel képviseli a jövő generációi és a Föld megmentését szolgáló zöld programokat, köztük a klímavédelmet.